Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Κύθηρα εόρτασαν την Πολιούχο και Έφορό τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα.


Στις 24 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την εύρεση της εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Μυρτιδιωτίσσης», την ίαση του παραλύτου στο νησί των Κυθήρων και άπαντα τα άπειρα θαύματα της Θεομήτορος της Μυρτιδιωτίσσης «άτινα πάσι τοις Κυθηραίοις και λοιποίς επικαλεσαμένοις κατά καιρούς ετελέσθησαν».

Επίκεντρο του εορτασμού το νησί των Κυθήρων, όπου με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε προ πολλών αιώνων η Θαυματουργός Ιερά Εικών, ανάμεσα στις μυρτιές και γι΄ αυτό αποκλήθηκε Μυρτιδιώτισσα. Στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων Κυθήρων συνέρρευσαν χιλιάδες προσκυνητές, όχι μόνο από κάθε γωνιά των Κυθήρων, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, ιδίως δε από τη γειτονική Κρήτη και την Πελοπόννησο αλλά και πολλοί απόδημοι Κυθήριοι από την Αυστραλία και την Αμερική. Ειδικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών πραγματοποίησε το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ της LANE LINES, που εξυπηρετεί τη γραμμή των Κυθήρων.

από http://kithiraikanea.blogspot.com/

Για όλο το Φώτορεπορτάζ κάνετε κλικ Εδώ