Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ιερά αγρυπνία στην Όσσα για την εύρεση των λειψάνων της Αγίας Κυράννης.



Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως με την συμμετοχή όλων των ιερέων και μοναχών της Μητροπόλεως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης αγρυπνία επί τη ευρέσει των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Κυράννης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου ο οποίος και χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένος στον Βίο και το χρονικό της ευρέσεως των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης εξαίροντας το γεγονός, καθότι φέτος συμπληρώνονται 260 έτη από το σεπτό μαρτύριο της Αγίας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μηνύματα του μαρτυρίου της Αγίας η οποία με την ζώσα παρουσία της μας καλεί να μείνουμε σταθεροί στη ορθόδοξη πίστη και να δίδουμε ομολογία πίστεως μέσα από την συμμετοχή μας στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Η μεταφορά και η τοποθέτηση στον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης των αποτμημάτων της Αγίας Νεομάρτυρος θα πραγματοποιηθούν στις 11 Οκτωβρίου 2011 παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης στις 10 -12 Οκτωβρίου 2011.

Ανακοινώνεται ότι έως τις 10 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιείται καθημερινά Ιερά παράκληση και Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας και θα τίθενται σε προσκύνημα τα Ιερά Λείψανα της στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.