Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Επιτελούμε εθνικό καθήκον όταν στηρίζουμε τον διπλανό μας".


DIMITRIAD_MAK "Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη εποχή και πρέπει να εργαστούμε, να προνοήσουμε για να ενισχύσουμε το απόθεμα της αντοχής των ανθρώπων" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών και του Κοινωνικού Φαρμακείου της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος βρίσκεται από το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, τέλεσε τον αγιασμό του πρωτοποριακού προγράμματος της μητρόπολης Δημητριάδος και του κοινωνικού φαρμακείου χαρακτηρίζοντάς τα ως μία "όαση".

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως τις τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες απομακρύνονται από τον Χριστό. "Είναι εμφανή τα φαινόμενα της αντιχριστιανικής προσπάθειας που γίνεται και δεν είναι δυνατό να μην έχουν αυτά και επιπτώσεις στη ζωή, όπως το εγώ, το βόλεμα, η εγωπάθεια που μπορεί να φέρει και το αλληλοφάγωμα" είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και συνεχάρη τη μητρόπολη Δημητριάδος και τις άλλες μητροπόλεις που λειτουργούν αντίστοιχα προγράμματα. "Όλοι πρέπει να συναισθανθούμε τις δυσκολίες και να συνεργαστούμε" σημείωσε. "Πρέπει ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο και μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε χωρίς ανταγωνισμούς" είπε.

Και πρόσθεσε: "Όταν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι, όταν δεν αφήσουμε να εμφιλοχωρήσουν ανάμεσά μας προσωπικές αντιπαραθέσεις και αγωνιστούμε για να βοηθήσουμε τους άλλους είτε πνευματικά, είτε υλικά είτε με τις συμβουλές μας, επιτελούμε εθνικό καθήκον".

"Είναι άδικες και στηρίζονται στο ψέμα" συμπλήρωσε "οι επιθέσεις που γίνονται στην Εκκλησία, όπως ότι απαλάσσεται από τη φορολόγηση. Όμως δεν είναι στη θέση μας και δεν ταιριάζει, αλλά και τα πράγματα σήμερα δεν επιτρέπουν αντεπιθέσεις. Χρειαζόμαστε νηφαλιότητα ηρεμία και συζήτηση".

Και κατέληξε: "Η Εκκλησία θα κάνει σήμερα ότι έκανε πάντοτε η μάνα όταν τα παιδιά της υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία θα διαθέσει το 4% της περιουσίας που της έχει απομείνει. Θα το διαθέσει για το λαό της, αλλά κάτω από όρους, όχι για να χαθεί. Θα το αξιοποιήσει και από την αξιοποίηση θα αναλάβει το κοινωνικό έργο και τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τόπο μας".

To πρωί ο Μακαριώτατος αναχωρεί για την Σκιάθο όπου θα συμμετάσχει στο Γ Διεθνές Συνέδριο για τον Αλ. Παπαδιαμάντη.