Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.



altΣήμερα 28 Αυγούστου, με το παλαιό ημερολόγιο το Άγιον Όρος εορτάζει τη Κοίμηση της Μητέρας Παναγίας, με επίκεντρο την Ιερά Μονή Ιβήρων.

Σήμερα όπως και κάθε χρόνο στη Μονή συρρέουν χιλιάδες προσκυνητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όλης της γης. Οι μοναχοί τιμούν την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας με την μεγάλη λειτανεία που γίνετε γύρω από το μοναστήρι.

Χθες βράδυ τελέστηκε ολονυκτία αγρυπνία .Σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr περίπου 2000 προσκυνητές κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Ιβήρων και συμμετείχαν στην ολονυκτία - αγρυπνία που τελέστηκε προς τιμην της Θεοτόκου.

Επίσης, με ιδιαίτερες τιμές εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου και σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους αλλά και στο Πρωτάτο που φυλάσσεται η Θαυματουργή εικονα της Παναγίας "Άξιον εστί".