Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η Νάουσα πανηγυρίζει τον πολιούχο της όσιο Θεοφάνη .

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή των πιστών, η Νάουσα τιμά τη μνήμη του πολιούχου της, οσίου Θεοφάνη.

Το απόγευμα της Πέμπτης 18ης Αυγούστου, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας, όπου και φυλάσσεται η τιμία Κάρα του οσίου Θεοφάνη, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Νάουσας.

Στην ομιλια του του ο σεβσαμιώτατος αναφέρθηκε στην αγιοτόκο Νάουσα, των 1241 Νεομαρτύρων, που είναι η δεύτερη σε πλήθος μαρτύρων πόλη, μετά τη Νικομήδεια της Μ. Ασίας, τόνισε την ευλογία και τη θαυματουργική παρουσία του οσίου Θεοφάνη στους πιστούς και ζήτησε από τις οικείες αρχές να προνοήσουν στην ανέγερση ναού, αφιερωμένου στη μνήμη του.

Την περιφορά συνόδευσαν ο βουλευτής Ημαθίας κ. Σιδηρόπουλος, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, ο υποδιοικητής της ΙΜΠ Ταξχος κ. Κουρουβασίλης, η περ. σύμβουλος κ. Μπαλτατζίδου, ο υποδιοικητής της Β΄ΜΚΔ Τχης(ΠΖ) κ. Δεμοιράκος, ο διοικητής της ΠΥΝ Επιπυραγός κ. Παλαμούτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιτσκάρα,Καρυδά, Βαδόλας, Αδαμίδης και Βασιλείου, ο τέως βουλευτής κ. Φωτιάδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και εκατοντάδες πιστών.

Τον Όσιο Θεοφάνη υποδέχονταν με κατάνυξη και με αναμμένα κεριά οι Ναουσαίες στις παραδοσιακές γειτονιές της πόλης, απ όπου και πέρασε η πομπή, στην οποία τιμές απέδιδε άγημα της Β΄ΜΚΔ και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας.

Θόδωρος Ελευθεριάδης






Για περισσότερες φωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ

από http://www.imverias.gr