Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πανήγυρις Ιεράς Μονής "Παναγίας του Έβρου" Μάκρης.


Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 η Εκκλησία μας εόρτασε την εις ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγύρισε η Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" στην Μάκρη. Για την πανήγυρη της Ιεράς Μονής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσκάλεσε και παραβρέθηκε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου κ. Αιμιλιανός από το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Θεοφ. Επίσκοπο κ. Αιμιλιανό και τον Σεβ. Μητροπολίτη μας. Στον Εσπερινό παραβρέθηκε πάρα πολλοί πιστοί που γέμισαν το Καθολικό της Μονής και τον προαύλιο χώρο καθώς και ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης, οι πρ. βουλευτές κ. Απόστολος Φωτιάδης, κ. Σταύρος Κελέτσης και κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί άρχοντες. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο στην Μητρόπολή μας. Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και ομίλησε επικαίρως για την Θεοτόκο. Στο τέλος της ομιλίας του προσέφερε ως δώρο και ευλογία στην Μητρόπολή μας, ολόκληρο δάχτυλο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας από τα λείψανα που φυλάσσονται σε Μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δέχθηκε το δώρο και ανέφερε ότι το λείψανο της Αγίας Μαρίνας είναι μία μεγάλη ευλογία και πνευματική χαρά για ολόκληρη την Μητρόπολή μας και πως θα θησαυριστεί εν καιρώ ευθέτω στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό του Μαΐστρου. Ακολούθησε η προσκύνηση του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας από όλο το εκκλησίασμα.

Την Τρίτη 23 το πρωί τελέσθηκε από τους δύο Μητροπολίτες η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής. Πολύς κόσμος παραβρέθηκε και στην Θεία Λειτουργία της Τρίτης. Στο τέλος της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Θεοτόκο, κάνοντας μία αναδρομή μέσα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία μέχρι την χριστιανική φιλοσοφία περί κάλλους, ομορφιάς και αληθείας σε σχέση με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από το Καθολικό και η Αρτοκλασία.