Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μεγάλη πανήγυρη Προφήτου Ηλιού Λαρίσης



(20-7-2011)


















Λαμπρά η πανήγυρη του Προφήτου Ηλιού στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Του στη Λάρισα. Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την αγία εικόνα του που ιστορήθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και φυλάττει εδώ και πολλά χρόνια τους ευλαβείς προσκυνητές της Ενορίας του Προφήτη Ηλία.
Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος τέλεσε τη Δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση των Κυπρίων αδελφών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας μίλησε για το ζήλο του Προφήτου Ηλιού, το Θεάρεστο και πύρινο. Τόνισε ότι ο ζήλος για το Θεό είναι η μητέρα όλων των αρετών και κάλεσε τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών να μιμηθούν τον ένδοξο Προφήτη στο ζήλο του, το θείο και ιερό, στην αγωνιστικότητά του, στην υπακοή του στο μήνυμα του Ουρανού και τους ευχήθηκε πυρ Θείου ζήλου πνευματικού να ανάψει στην καρδιά τους, ώστε όλοι μαζί να αναδειχθούμε πύρινοι και ζηλωτές Χριστιανοί, που θα σιγοκαίει μέσα στην καρδιά μας πάντοτε η φλόγα της Αγίας Πίστεώς μας.