Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Παρασκευής, Λαγκαδά.


Photo Gallery

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Ιουλίου, παρουσία του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας – Θεσσαλονίκης, πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Δαβίδ Τζιουμάκα , και πλήθους πιστών χοροστάτησε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ.κ. Δημήτριος και Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιος. Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές με επικεφαλή τον δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη και ο Διοικητής της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, ταξίαρχος κ. Δήμος Κλειτσιώτης.

Κατόπιν, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαγκαδά και του τιμητικού αγήματος του Στράτου πραγματοποιήθηκε η περιφορά της θαυματουργού εικόνος και της τιμίας κάρας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Λαγκαδά με τη συμμετοχή του κόσμου. Στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε αρτοκλασία μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ευλογία που έδωσαν, ώστε για πρώτη φορά να εξέλθει η σεπτή καρά της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, όπου φυλάσσεται, και να έλθει για πρώτη φορά στην Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, για να είναι παρούσα στον εορτασμό της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά. Αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο χάρισμα της ιάσεως των ομμάτων της Αγίας Παρασκευής και ευχήθηκε «να μας ανοίξει τα μάτια», για να δούμε το φως, την αλήθεια της πίστεώς μας, δηλαδή τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.