Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης - Υποδοχή Αγίου Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ!









Πόθος ιερός και επιθυμία καρδιακή εκπληρώθηκε τούτες τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολή μας, με την ευλογημένη και αγιασμένη, σεπτή άφιξη του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου λειψάνου της θαυματοβρύουσας αγίας χειρός του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του Τροπαιο-φόρου, που οι Αγιορείτες πατέρες της Ι.Μονής Ξενοφώντος, εκόμισαν στην τοπική μας Εκκλησία, ύστερα από παράκληση και πνευματική προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Έτσι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 το απόγευμα, στην ενορία της Γιάννουλης, αναρίθμητα πλήθη ευσεβών Χριστιανών, με ιδιαίτερη ευλάβεια, πιο μεγάλη ακόμη πίστη και συγκλονιστική κατάνυξη, συγκεντρώθηκαν στον καθορισμένο χώρο της υποδοχής , όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μαζί με τον ευλαβέστατο ιερό κλήρο, τους εντιμοτάτους άρχοντες του τόπου μας, τα φιλάγια συστήματα των όντως καλλικελάδων αγίων Ιεροψαλτών, των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων και των ευλογημένων νεανίδων με τις παραδοσιακές στολές υ π ε δ έ χ θ η σ α ν το ευλογημένο θείον και ιερόν θησαύρισμα, το ιερώτατο άγιο λείψανο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου, εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς!

Ακολούθησε Ιερά και συγκινητική Μεγαλόπρεπη Λιτάνευση του ιερού Λειψάνου, προπορευομένων των λαβάρων της πίστεως, των πυρσών και των εξαπτερύγων εως τα προπύλαια του Ιερού Ναού, όπου αναπέμφθηκε ειδική δέηση υπέρ υγείας και σωτηρίας των ασθενών αδελφών μας και όλων των πιστών Χριστιανών, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος ομίλησε για την ζωή και το έργο του Μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας και κάλεσε τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών να μιμηθούν τον ’γιο του Θεού στην γενναιότητα και την καρτερία, την δυνατή πίστη του, το σθένος , την παρρησία και την ομολογία του υπέρ του μόνου αληθινού Θεού ημών!

Στην συνέχεια έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, και έψαλλαν καταξιωμένοι Ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αποδίδοντας θαυμάσια και μελίρρυτα τους ιερούς ύμνους της Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ συγκινητική υπήρξε η πρωτοφανής κοσμοσυρροή των ευλαβών χριστιανών, που περίμεναν καρτερικά στην σειρά για αρκετή ώρα, προκειμένου να ασπασθούν με τα χείλη τους αλλά κυρίως με την καρδιά τους το θαυματόβρυτο άγιο Λέιψανο, που έφερε στην τοπική μας Εκκλησία, μεγάλη ευλογία, σπουδαία όντως πνευματική καλλιέργεια, και ακόμη μεγαλύτερη πνευματική ανάταση και ως εκ τούτου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον εφημέριο του Ιερού Ναού, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, τα μέλη της ερανικής επιτροπής και της νεανικής κίνησης της ενορίας και κυρίως στις εθελόντριες κυρίες, που ιεραποστολικά εργάζονται μέσα σε αυτήν!

Κατά την διάρκεια της παραμονής του ιερού Λειψάνου στην τοπική μας Εκκλησία μας τελέσθηκαν πλούσιες πνευματικές ιερές ακολουθίες, νυχτερινές παννυχίδες και ιερές παρακλήσεις, προς τιμήν του Μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, στις οποίες συμμετείχαν πληθωρικά οι ευσεβείς και φιλάγιοι Χριστιανοί μας, εκζητώντας εν ταπεινώσει την μεγάλη ευλογία και τις δραστικώτατες πρεσβείες του Αγίου μας!

Η αγιαστική χάρις Του και η ευλογία Του είθε να είναι πάντοτε μαζί μας!