Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Βήμα του Αποστόλου Παύλου, Δερβένι.

Με κατάνυξη, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, πλήθους πιστών και των Τοπικών Αρχών εορτάσθηκε και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η ιερά μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο ιερό προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου, το οποίο ευρίσκεται εις την περιοχήν του Δερβενίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγυνών-Λαγκαδά. Στο ίδιο χώρο, ακολούθως, πραγματοποιήθηκε και η τελετή αγιασμού στο Αγίασμα του Βήματος του Αποστόλου Παύλου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος ευρισκόταν και το αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργουπηκόου η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Στο Θείο Λόγο που εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε χαρακτηριστικά: «Τιμούμε σήμερα τη μεγάλη προσωπικότητα της Αγίας μας Εκκλησίας, τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, ο οποίος άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της διαβάσεώς του από το σημείο στο οποίο τιμάται σήμερα η μνήμη του. Έσπειρε το λόγο του Θεού και όλοι εμείς σήμερα αποτελούμε καρποφορία της πνευματικής του παρουσίας. Στο Ιερό τούτο προσκύνημα τιμάται σήμερα η αποστολική μαρτυρία, η διακονία του λόγου, το μυστήριο της ευσεβείας και Εκείνος που αποτελεί την αρχή αυτού του κηρύγματος είναι ο Μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος».

Σε άλλο σημείο του λόγου του ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαιτέραν συγκίνησιν καθώς, ένα χρόνο πριν, άρχισε αυτή η τιμητική αναφορά στον Απόστολο των Εθνών με τα εγκαίνια του Ιερού Προσκυνήματος και σήμερα τελείται η πρώτη Θεία Λειτουργία επί τῃ μνήμῃ των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τιμούνται, διότι πολλά διδασκόμεθα και ωφελούμεθα και από τη ζωή και από το έργο τους, ιδιαιτέρως σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία, όπως η σημερινή.

Προς το τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε ότι το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά του εφαμάρτου βίου και δίδει το μήνυμα της εν Χριστῳ καινής κτίσεως, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι ο Απόστολος Παύλος είναι προσωπικότητα με λόγο και έργο που αποτελούν καρποφορία της μεγάλης συναντήσεώς του με τον Αναστάντα Χριστό και αυτό πρέπει να είναι και το υπαρξιακό βίωμα στη ζωή του καθενός μας, ώστε να ζούμε με τη σφραγίδα και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Ιωάννης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να τιμούμε τον Απόστολο Παύλο και να μιμούμαστε τη ζωή του καθώς εκείνος ήταν μιμητής της ζωής του Χριστού, ώστε με εκείνον να πορευθούμε όλοι μαζί στη βασιλεία των ουρανών, για να βιώσουμε την τελείωση.

Το απόγευμα θα τελεσθεί, Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο χώρο του Βήματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρουσίᾳ όλου του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και των Τοπικών Αρχών.