Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ιζ΄Παύλεια: «Ύμνοι Εωθινοί». Μουσική εκδήλωση στη Χαλάστρα. Τιμήθηκε ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος Στέφανος Δόντσιος.


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ΙΖ΄ Παυλείων, στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας εκδήλωση με τον τίτλο «Ύμνοι εωθινοί».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλία βυζαντινής μουσικής από το τοπικό παράρτημα της σχολής της ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης αφού αναφέρθηκε στο θεσμό των «Παυλείων» και στη συνεισφορά του στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου κατέληξε: « Στη Χαλάστρα, έδρα της αρχιερατικής Περιφέρειας Καμπανίας, συμμετέχουμε όπως κάθε χρόνο στις Παύλειες εκδηλώσεις, με τη σημερινή μς εκδήλωση, με σειρά ψαλμών και θρησκευτικών ύμνων, που θα αποδοθούν από τους σπουδαστές του παραρτήματος της Σχολής βυζαντινής μουσικής της ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό τη διεύθυνση του χοράρχου και καθηγητού της Σχολής ιεροψάλτου κ. Αντωνίου Μεσιάρη» και κάλεσε στη συνέχεια το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα να απευθύνει το χαιρετισμό του.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τιμά τον ιδρυτή της, ουρανοβάμονα απόστολο Παύλο με ποικίλες εκδηλώσεις που οργάνωσε και πραγματοποιεί στο πλαίσιο των ΙΖ΄Παυλείων.

Μία τέτοια εκδήλωση οργάνωσε απόψε το τοπικό παράρτημα Χαλάστρας της Σχολής μας, προκειμένου να προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να τιμήσουν «εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς» τον μέγα κήρυκα του ευαγγελίου, τον ουράνιο άνθρωπο, το στόμα του Χριστού, τη σάλπιγγα του θείου Λόγου, που εύφρανε με τη γλυκύτατη μελωδία του θείου κηρύγματος τις ψυχές των ανθρώπων σε ολόκληρη την οικουμένη.

Τιμά, λοιπόν, σήμερα η τοπική μας Εκκλησία τον ακαταπόνητο εργάτη του ευαγγελίου, τον ακούραστο διδάσκαλο, τον στοργικό πατέρα, τον συνετό παιδαγωγό, αλλά και τον υψινούστατο θεολόγο και θεατή των αρρήτων και απορρήτων μυστηρίων του Θεού. Τιμά και γεραίρει τον απόστολο Παύλο όχι μόνο ως απόστολο των Εθνών, όχι μόνο ως απόστολο της Ελλάδος, αλλά κυρίως ως δικό της απόστολο, αφού σε αυτόν οφείλουμε τη γνωριμία μας με τον αληθινό Θεό.

Και απόψε εκφράζουμε την τιμή και την αγάπη μας στον μεγάλο απόστολο με τρόπο μουσικό και μελωδικό, ακούγοντας τους μαθητές μας να ψάλλουν ύμνους εωθινούς για απόστολο Παύλο.

Πριν απολαύσουμε το ωραίο πρόγραμμα, που με αγάπη προετοίμασαν, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ και τα μέλη της Χορωδίας, τους μαθητές μας, και τους καθηγητές τους και τον Διευθυντή της Σχολής για τον κόπο και την προσπάθειά τους για την αποψινή συναυλία. Ας τους απολαύσουμε».

Μετά την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού μέρους το λόγο έλαβε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γεώργιος Ορδουλίδης ο οποίος ανέπτυξε το ρόλο και τη σημασία της αποστολής του ιεροψάλτη στη θεία λατρεία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου, φέτος, ιεροψάλτου που είναι ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος του Οικουμενικού Θρόνου Στέφανος Δόντσιος, από την ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης.

Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον τιμώμενο ο σεβασμιώτατος, ενώ ακολούθως ο κ. Δόντσιος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση αποδίδοντας βυζαντινούς ύμνους και σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο πολυπληθές κοινό με την μοναδική φωνή του.