Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου – Προσκύνημα στο αγιότοκο νησί της Μυτιλήνης και στη Μικρά Ασία.


Με ιερό ενθουσιασμό έφτασαν οι ευλαβείς Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στο αγιότοκο νησί της Μυτιλήνης.

Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε τη Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Στη συνέχεια οι ευλαβείς Λαρισαίοι προσκυνητές κατευθύνθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα του Παμμέγιστου Ταξιάρχου του Μανταμάδου, ο οποίος τελεί καθημερινά πολλά θαύματα, για τη δόξα του Αγίου Θεού.

Το απόγευμα έφτασαν στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου, προσκύνησαν, τέλεσαν Θεομητορική δέηση, άκουσαν και την Ακολουθία του Εσπερινού.

Την επομένη ημέρα με συγκίνηση ιερά και δάκρυα στα μάτια κατέπλευσαν από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας και ανηφόρισαν έως τον ερειπωμένο Ιερό Ναό του Ταξιάρχη στα Μοσχονήσια, όπου έψαλαν Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους αδελφούς και πατέρες μας έξω από την Εκκλησία, αφού εδώ και λίγα χρόνια οι τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στους πιστούς λόγω πιθανής καταρεύσεως.

Στο Αϊβαλί,οι προσκυνητές μας λυπήθηκαν πολύ γιατί ένας από τους ωραιότερους Ναούς μας, στο κέντρο του Αϊβαλί, με πανέμορφα υψηλά κωδωνοστάσια, φυάλλες αγιασμού και ωραίο προαύλειο χώρο, ο ’γιος Γεώργιος, τον οποίο επισκέφθηκαν, έχει μετατραπεί στο κεντρικώτερο τζαμί της άλλοτε Ελληνικής πόλεως.

Και διερχόμενοι από την Πέργαμο, όπου είδαν τη μία από τις επτά Εκκησίες της Αποκαλύψεως, προς την οποία απευθύνεται ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, έφτασαν στη χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη, τη θρυλική, την ένδοξη, την πραγματικά αλησμόνητη.

Εκεί, την επόμενη ημέρα συμπροσευχήθηκαν από κοινού οι Λαρισαίοι εκδρομείς και οι άνθρωποι του Ελληνικού Προξενείου, που με πολλή χαρά υποδέχθηκαν τα αδέλφια τους στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στη Σμύρνη, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος μετά την Ακολουθία τέλεσε Τρισάγιο για τους αειμνήστους παππούδες μας και τους προγόνους μας, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που έπεσαν θύματα κατά τη φοβερή εκείνη Μικρασιατική καταστροφή.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, αλλά και να δείτε ωραιότατες φωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ