Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πυρκαγιά στο ναό του αγίου Στεφάνου ( μνημείο του 16ου αι.). Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί την Πυροσβεστική.

Οικονομική ενίσχυση 8000 ευρώ από την Παναγία Σουμελά. στο κέντρο της Βέροιας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου στο μεταβυζαντινό ιερό ναό (16ος αι.) του αγίου Στεφάνου στο κέντρο της Βέροιας, από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία. Πιθανότερη εκδοχή, όπως ανέφεραν περίοικοι, είναι η φωτιά να εκδηλώθηκε από λαμπάδα που άναψε κάποιος έξω από το ναό και την τοποθέτησε πρόχειρα στον εξωτερικό τοίχο της πρόσοσψης, δεδομένου ότι ο ναός εκείνη την ώρα ήταν κλειστός.

Στον τόπο έσπευσαν αμέσως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενω από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον χώρο και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων καθώς και άλλοι κληρικοί.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εκφράζει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες του πρωτίστως προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους απλούς πολίτες που έσπευσαν αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς του ιερού ναού αγίου Στεφάνου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικά μεταβυζαντινά μνημεία (16ος αι.) της Βέροιας, και με διάθεση αυτοθυσίας συνετέλεσαν όλοι μαζί ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι ζημιές, αλλά κυρίως να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 8000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

Η διοικούσα επιτροπή του ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση με 8000 ευρώ υπέρ αποκαταστάσεως των ζημιών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στον ιερό ναό αγίου Στεφάνου Βεροίας της ενορίας αγίου Ιωάννου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικά μεταβυζαντινά μνημεία της Βέροιας (16ος αι.).

Η εκκλησιαστική επιτροπή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την άμεση αυτή χειρονομία του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά.

Επίσης, ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο και όλους όσοι βοήθησαν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αποφυγή τραυματισμών.