Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου - Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού, στη συνοικία Αβέρωφ Λαρίσης.




Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια την Κυριακή το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στη συνοικία Αβέρωφ Λαρίσης. Την Αγία Κάρα συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ιάκωβος και ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος π. Αιμιλιανός. Στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε πάνδημη υποδοχή, παρουσία του Ιερού κλήρου, πλήθους πιστών και αρχόντων του νομού, με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Αστέριο Ροντούλη.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού εναπόθεσε την Αγία Κάρα στο ειδικά στολισμένο προσκυνητάρι, ανέγνωσε ειδική ευχή για την θεραπεία όλων των καρκινοπαθών, καθώς ο ’γιος θαυματουργεί καθημερινώς και δίδει τη ζωή σε όσους ειλικρινά εκζητούν την χάρη του. Ακολούθησε μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στο κήρυγμα του με συγκίνηση "Καλωσόρισε" τον Ἀγιο Παρθένιο στη Λάρισα, την πόλη του Αγίου Αχιλλίου και τον θερμοπαρακάλεσε να δώσει την υγεία σε όλους τους ασθενείς και να τους ενδυναμώσει στη δύσκολη διαδρομή της ασθενείας, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να έχουμε δύναμη και σθένος και να μην απογοητευόμαστε, αλλά να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας προς τον Κύριο, ο οποίος έφθασε έως Σταυρού για να μας σώσει.
Τέλος ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο ο οποίος μετέφερε την Αγία Κάρα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του.
Στο ναό θα τελούνται καθημερινώς Ιερές Ακολουθίες, όπου οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται για να προσκυνούν ευλαβικά τον Ἀγιο.