Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στο Τιράσπολ (Μολδαβία) μετέβη ο σεβασμιώτατος για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ).


Από το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου και τον αρχιμ. Ματθαίο Ψωμά, βρίσκεται στο Τιράσπολ της Μολδαβίας (Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας).

Τον σεβασμιώτατο προσεκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράσπολ κ. Σάββας προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Ελλήνων Θεσσαλονικέων και φωτιστών των Σλάβων. Ο τοπικός ποιμενάρχης υποδέχθηκε την αποστολή από τη Βέροια στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας Κισσινάου και εν συνεχεία μετεβησαν στην έδρα της ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Την Κυριακή 22 Μαΐου τελέστηκε συλλείτουργο στον καθεδρικό ιερό ναό του Χριστού και ακολούθησαν επισκέψεις σε ιερές μονές και άλλα προσκυνήματα μεταξύ των οποίων και η ιερά μονή αγίου Παχωμίου. Το βράδυ παρακολούθησαν εκδήλωση προς τιμήν των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην αίθουσα «Παλάτι της Δημοκρατίας», που περιελάμβανε συναυλία συμφωνικής μουσικής.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαΐου την αποστολή θα δεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ίγκορ Νικολάϊ Σεργκέγιεβιτς στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την πανηγυρική θεία λειτουργία για τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο την Τρίτη 24 Μαΐου.