Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η πανήγυρις του αγίου Καλλινίκου του ιερομάρτυρα από τη Βέροια.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου τιμήθηκε στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου Βεροίας η μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Καλλινίκου του Βεροιέως, ο οποίος ήταν διάκονος και διδάσκαλος και μαρτύρησε στην Κρήτη.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντλεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο. Μεταξύ άλλων ο σεβασμιώτατος τόνισε: «Να , λοιπόν, αδελφοί μου, ποιά είναι η σημασία των αγίων μαρτύρων στην προσωπική μας ζωή και στον προσωπικό μας αγώνα. Καθώς τους βλέπουμε μέσα στην Εκκλησία, καθώς εορτάζουμε τη μνήμη τους, καθώς τους τιμούμε, θα πρέπει να παρακινούμαστε και εμείς από τη δική τους θυσία για να θυσάζουμε όχι τη ζωή μας, όπως εκείνοι, αλλά τα βαρίδια της αμαρτίας, της κακίας, της ραθυμίας, της αδιαφορίας, των κοσμικών μεριμνών και των εγκοσμίων προβλημάτων που μας απασχολούν και μας κρατούν δεμένους ή δυσκίνητους στη γη και δεν μας αφήνουν να τρέξουμε για να τους προσεγγίσουμε, δεν μας αφήνουν να κινηθούμε προς τον ουρανό, δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε προς τον Θεό.

Πολλές φορές νομίζουμε ότι μόνο οι μεγάλες αμαρτίες μας απομακρύνουν από το Θεό, ομως ο απόστολος Παύλος δεν αναφέρεται σ΄ αυτές, αναφέρεται στον «όγκο». Και όπως ξέρουμε ολοι από την καθημερινή μς ζωή μερικές φορές μικρά και ασήμαντα πράγματα καταλαμβάνυν μεγάλο όγκο στις εγκόσμιές μας αποσκευές και δυσκολεύουν το βάδισμά μας, δυσκολεύουν τη μετακίνησή μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πνευματικά πράγματα. Πολλές φορές ασήμαντα πράγματα και μικρές αμαρτίες δημιουργούν τέτοιο όγκο μέσα στην ψυχή μας που τη δυσκολεύουν να πετάξει στον ουρανό, ή δημιουργούν τέτοιο συνωστισμό μέσα της, που δεν αφήνουν χώρο στον Θεό για να κατοικήσει.

Γι αυτό αδελφοί μου, τιμώντας τους αγίους μάρτυρες, τιμώντας τον σήμερα εορταζόμενο άγιο ιερομάρτυρα Καλλίνικο, ο οποίος απέβαλλε και απέρριψε και αυτή την ίδια τη ζωή του, ώστε ελεύθερος από κάθε τι το γήινο να μπορέσει να συνατήσει δια του μαρτυρίου του το Θεό, ας προσπαθούμε κι εμείς να απαλασόμαστε καθημερινά από ό,τι μας εμποδιζει να πλησιάσουμε το Θεό, για να αξιωθούμε κι εμείς να τον συναντήσουμε στον ουραν΄και να τον δοξάζουμε δια παντός μαζί με τον συμπολίτη μας άγιο ιερομάρτυρα Καλλίνικο».