Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου .


Σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου ε.ε., η Πόλη των Κάστρων, το Βυζαντινό Διδυμότειχο και παράλληλα ολοκληρη η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που αποτελεί προπύργιο της Βασιλίδας των Πόλεων απότισε φόρο τιμής στον τελευταίο Αυτοκράτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και όλους όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωϊκά στην προάσπιση της Κωνσταντινουπόλεως.

Σήμερα επίσης, 29 Μαΐου, συμπληρώνονται 17 χρόνια από τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, που είχε τελέσει ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Νικηφόρος στις 29 Μαΐου 1994, ο οποίος και είχε πεί τότε "σαν σήμερα ένας ναός έκλεισε, ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη... Σήμερα όμως εγκαινιάζουμε έναν καινούργιο ναό στο βυζαντινό Διδυμότειχο".

Στα πλαίσια των δύο αυτών επετείων η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου για πρώτη φορά διοργάνωσε εκδηλώσεις υπό τον τίτλο "Παλαιολόγεια".

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, του Δκτου της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγού Αθανασίου Τσέλιου και πλήθους πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου, o τάφος του οποίου βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετά το πέρας του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως μας τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτρορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου μπροστά στον ανδριάντα του που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Ακολούθησε εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στα 558 χρόνια από την άλωση στην οποία συμμετείχαν η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Χρήστο Κισσούδη, οι οποίες και ερμήνευσαν τραγούδια εμπνευσμένα από την Άλωση της Πόλης.