Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Από 28 Μαϊου έως 29 Ιουνίου τα «ΙΖ´Παύλεια».


Δημοσιεύτηκε σήμερα από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας η αφίσσα των ΙΖ´Παυλείων, τα οποία θα διαρκέσουν από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2011.

Τα «Παύλεια», που αποτελούν ένα θεσμό της τοπικής εκκλησίας της Βέροιας, συνίστανται σε ποικίλες εκδηλώσεις λατρευτικού, επιστημονικού, πολιτιστικού χαρακτήρα αφιερωμένες στην μνήμη του ιδρυτή της τοπικής μας εκκλησίας αποστόλου των Εθνών Παύλου. Ξεκινούν με υπαίθρια αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό τόπο του «Βήματος» του αποστόλου Παύλου στη Βέροια και ολοκληρώνονται το εσπέρας της εορτής του αγίου στον ίδιο χώρο με υπαίθριο διορθόδοξο αρχιερατικό εσπερινό, κατά τον οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των πρεσβυγενών ορθοδόξων πατριαρχείων και αυτοκεφάλων εκκλησιών, προσδίδοντας στον εορτασμό ένα διορθόδοξο χαρακτήρα.

Κορυφαία επιστημονική εκδήλωση των «Παυλείων» είναι η διοργάνωση κάθε χρόνο 26 με 28 Ιουνίου ενός τριήμερου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου. Το θέμα του φετινού συνεδρίου θα είναι : «Πνευματική πατρότητα κατά τον απόστολο Παύλο» και έχουν κληθεί να συμμετέχουν επιστήμονες από τον θεολογικο και όχι μόνο χώρο.

Εντός των προσεχών ημερών θα κυκλοφορήσει και το πλήρες πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.