Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Travel Plan.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 11:07
mnimonio2 Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Travel Plan. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Travel Plan κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανάπτυξη των βυζαντινών περιηγήσεων στην περιοχή της Αθήνας και την προβολή σημαντικών ορθόδοξων μνημείων που αποτελούν λατρευτικό προορισμό.

«Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να εγκαινιάσουμε μία συνεργασία που θα αναδείξει το ρόλο της Ορθοδοξίας παγκοσμίως, μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης. «Υπάρχουν μέρη, προσκυνήματα, που δεν έχουν αναδειχθεί» σημείωσε, «και η διαβεβαίωσή μας είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τα προβάλουμε από κοινού». «Σήμερα», πρόσθεσε, «γίνεται μία σημαντική αρχή. Μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πόλη των Αθηνών».

mnimonio3

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος επισήμανε τα ακόλουθα:

«Ζούμε σε μία εποχή μετακινήσεων των ιδεών και κυρίως μετακινήσεων των ανθρώπων. Είμαστε υπέρ της μετακινήσεως των ανθρώπων για καλούς σκοπούς και ένας από τους καλούς σκοπούς είναι, να γνωρίσουν, όπως λέει και ο Όμηρος, τις συνήθειες άλλων ανθρώπων, τον τρόπο της ζωής αλλά και τον τρόπο της σκέψης τους. Σε όλα αυτά βοηθά πάρα πολύ σήμερα ο τρόπος επικοινωνίας, τα ταξίδια των ανθρώπων, οι οποίοι θα ήθελαν να ταξιδεύουν για να γνωρίζουν τόπους και να ξεκουράζονται. Η Ελλάδα έχει ιστορία και σπουδαία μνημεία που αποτελούν πόλο έλξης και βοηθούν στην καλλιέργεια των ανθρώπων.

Πέρα από αυτό, ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας. Έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε όλοι μας, η Εκκλησία με τις μικρές της δυνάμεις, ώστε να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι και να έχουν περισσότερες ευκολίες στον τόπο μας, διότι η παρουσία τους θα είναι χρήσιμη για την κοινωνία και την οικονομία της πατρίδας μας. Θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια. Θα ήθελα εκ μέρους της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ να σας πω ένα ευχαριστώ γι’ αυτή τη συνεργασία».

mnimonio4

Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθησαν o Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. Κανελλόπουλος, στελέχη του Travel Plan, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Aποστολή” κ. Κ. Δήμτσας καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.