Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνηση του Ισραήλ και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ά. Λίμπερμαν στον Μακαριώτατο.


Τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε σήμερα στη μία το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ και υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Α. Λίμπερμαν. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο κ. Λίμπερμαν υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών. Ευχαρίστησε δε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος είπε: "Δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς πάνω στο μεγάλο θέμα των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ, να υπομνήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προστασία, την αγάπη, τη φροντίδα προς το Πατριαρχείο μας, τον Πατριάρχη και τα μέλη της Αδελφότητος που βρίσκονται στη χώρα αυτή, να υπογραμμίσουμε την σε δύσκολες ώρες συνεργασία και προσφορά του ελληνικού λαού προς τον ισραηλιτικό λαό στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και επίσης να υπογραμμίσουμε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους φάνηκε αυτή η αγάπη.Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, διότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των λαών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερος είναι ο ρόλος των πνευματικών ηγετών των θρησκειών που υπάρχουν σε αυτό το χώρο, που πρέπει με τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν αυτή τη συνεργασία για την εμπέδωση της ειρήνης που είναι ένα αγαθό που πολλοί το λαχταρούν και εργάζονται γι' αυτό. Για την ειρήνη που πρέπει να βασιλεύσει ανάμεσα στους ανθρώπους".

Από την πλευρά του ο κ. Λίμπερμαν τόνισε: "Ήρθα εδώ αμέσως μετά την επίσκεψή μου στο εβραϊκό μουσείο. Ανάμεσα στα εκθέματα που είδαμε στο εβραϊκό μουσείο ήταν ταυτότητες τις οποίες επέδωσαν Έλληνες κληρικοί σε Έλληνες Εβραίους για να τους προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Χάρη σε αυτές τις ταυτότητες πάρα πολλοί Εβραίοι μπόρεσαν να σωθούν. Είναι σαφές ότι οι κληρικοί αυτοί διακινδύνευσαν τη ζωή τους δίνοντας τις ταυτότητες για τη σωτηρία των Ελλήνων Εβραίων, δεδομένου ότι αν αυτό γινόταν αντιληπτό θα ετίθετο και η δική τους ζωή σε κίνδυνο. Μιλήσαμε γι' αυτή τη συνεργασία η οποία είναι σε πολιτικό επίπεδο και πρέπει επίσης να συνεχιστεί και σε πνευματικό επίπεδο. Η συνύπαρξη πολλών θρησκειών στη χώρα μας δεν είναι εύκολη, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν να την υποστηρίξουμε και να την προασπίσουμε. Το μήνυμα του Μακαριωτάτου για θρησκευτική συνεργασία και για πνευματική ανάταση είναι μήνυμα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα τις μέρες που διανύουμε".

από :Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.