Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"Είμαστε μία μικρή χώρα και δεν αντέχουμε να είμαστε το πέρασμα των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη".


Είπε ο Μακαριώτατος στον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ.

«Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και δεν μπορεί να αντέξει τα τόσα προβλήματα που δημιουργούνται από το πέρασμα των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη» ανέφερε, ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Συρίας κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η συνάντηση διήρκεσε σαράντα λεπτά και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο Πρόεδρος της Συρίας, αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκε στο μοντέλο συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών στη Συρία. «Εμείς δε θέλουμε να μιλάμε απλώς για συνύπαρξη, γιατί εδώ είμαστε ένα. Είμαστε σαν το χέρι με το πόδι στο σώμα. Μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως ανήκουν στο ίδιο σώμα».

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος τον ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε. «Η Συρία είναι μια κοιτίδα του Χριστιανισμού που έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όμως ίσως το πιο σημαντικό από αυτά, είναι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. «Η Ελλάδα έχει γίνει το πέρασμα όλων αυτών των λαών προς την Ευρώπη. Είναι μία πολύ μικρή χώρα για να αντέξει αυτό το βάρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Άσαντ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία στους μετανάστες αλλά και τους Σύριους που βρίσκονται στη χώρα μας. «Η Ελλάδα είναι η γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και το έργο της Εκκλησίας σας πολυσχιδές και πολύ σημαντικό» τόνισε.


ap;o ¨ Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τέλος, ο Σύριος Πρόεδρος πρότεινε την υλοποίηση προγραμμάτων «πολιτισμικών ανταλλαγών» νέων από τη Συρία και την Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Άσαντ, επισημαίνοντας πως μπορεί να υλοποιηθεί από την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι συνοδικοί Μητροπολίτες Σύρου και Σιδηροκάστρου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας.