Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Χανίων

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Αρναίας Χαλκιδικής

Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Νησίου Δ.δ. Νεοχωρίου του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας




Ιερά Μητρόπολις Γορτύνης καί Ἀρκαδίας - Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Αργυρού.


Βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τον οικισμό στη θέση Αργυρού σε ένα στρέμμα περιφραγμένο και δεντροφυτεμένο, με Αγίασμα εντός του Ναού. Ανακαινίσθηκε το έτος 1980 από την οικογένεια του Νικολάου και της Μαρίας Κωνσταντάκη.

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Λύττος, Πεδιάδος

Λύττος, Πεδιάδος
Ηράκλειο Κρήτης
Η ενορία Ag.Anargyron Λύττο Πεδιάδος περιλαμβάνει τον οικισμό του χωριού Λύττος (πρώην Ξύδας) ανήκει στο Καστέλι Πεδιάδος, με περίπου 200 monimous διαβίωσης.
Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με αγροτικές εργασίες, είναι ειρηνική, εργατικοί και έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία, όπως αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις της εκκλησίας, την ηθική και οικονομική στήριξη, καθώς και την ύπαρξη πολλών εκκλησιών σε αυτό.
Αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη μιας οργανωμένης εκκλησίας στον οικισμό της Λύττος έχουν από το έτος 1267 με την εφημερίδα που ονομάζεται βασίλειο, και αναφέρονται ενετικών αρχείων. Η ενορία σήμερα (2010) βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία των 17 εκκλησίες, μεταξύ των οποίων 2 στο εσωτερικό του χωριού και 15 παρεκκλήσια.
Στην ενορία τα τελευταία 100 χρόνια έχουν υπηρετήσει ως ιερείς:
1. Κάκκος Μιχαήλ.
2. Σταθάκης Γιώργος
3. Malaigiannakis Ανδρέας
4. Σταθάκης Εμμανουήλ (1943-1979)
5. Papakanderakis Εμμανουήλ Γ. (1979 - ...)
Οι εκκλησίες της ενορίας, έχουν ως εξής:
1ο: Καθεδρικός Ναός ΚΟΣΜΑ AG.ANARGYRON & ΔΑΜΙΑΝΟΣ
Η παραπάνω εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και είναι η παλαιότερη. Είναι η πρώτη diklitos το πρώτο και μεγαλύτερο κλίτους είναι αφιερωμένο στον Αγ. Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανού και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Γιορτάζοντας στην 1η Ιουλίου και την 1η Νοεμβρίου.
Αργότερα το δεύτερο κλίτους προστέθηκαν η οποία είναι αφιερωμένη στην Παναγία γένεση. Γιορτάζει 8 του Σεπτέμβρη ου. Τελευταία σημαντική προσθήκη είναι η υπέροχη καμπαναριό κατά το έτος 1886.