Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η εκκλησιαστική βυζαντινή παράδοση συνάντησε την Τέχνη στη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών - Η ομιλία το



Η εκκλησιαστική βυζαντινή παράδοση συνάντησε την Τέχνη στη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.



Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών η μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Μέγαρο Μουσικής και η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου. Ακολουθεί η ομιλία του Μακαριωτάτου:

"Το νόημα των Χριστουγέννων μας το δίνουν δύο απλές φράσεις που θα ακούσουμε στη σημερινή εκδήλωση: «Ὁ οὐρανός καί ἡ γῆ σήμερον ἡνώθησαν τεχθέντος τοῦ Χριστοῦ. Σήμερον Θεός ἐπί γῆς παραγέγονε καί ἄνθρωπος εἰς οὐρανούς ἀναβέβηκε». Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να δοθεί η δυνατότητα στον άνθρωπο να γίνει κατά χάριν Θεός, να θεωθεί. Σε όλες τις εποχές αυτή η πορεία υπήρξε δύσβατη, όχι όμως ακατόρθωτη. Γιατί αυτή η πορεία απαιτεί ο άνθρωπος να βγει από τον εαυτό του και την εγωπάθειά του. Να αναζητήσει και να συναντήσει τον άλλον άνθρωπο που δεν είναι η κόλασις, αλλά η χαρά του. Η Εκκλησία γι’ αυτό υπάρχει για να ενώνονται οι άνθρωποι «ίνα ώσι εν».

Η τέχνη της μουσικής και η δημιουργικότητα του ανθρώπου ενισχύουν προς την πορεία αυτή. Γι’ αυτό και η σημερινή μουσική εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά όλοι μαζί τους χυμούς που έθρεψαν τις ψυχές των προγόνων μας και γέννησαν τον πολιτισμό που κληρονομήσαμε. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κρίσης των ιδεολογιών, της ψευδεπίπλαστης διανόησης, του ευτελισμού της καλλιτεχνικής και της πνευματικής δημιουργίας και την υποταγή αυτών στον αδηφάγο καταναλωτισμό έχουμε αναπόδραστο καθήκον να συμβάλλουμε ως Εκκλησία στην παραγωγή πολιτισμού".

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, η Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ελ. Βόζεμπεργκ, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Ι. Μάνος, εκπρόσωποι κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.