Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

400 δέματα προσέφερε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στους Κρατουμένους.

Ποιμαντική επίσκεψη στα Σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής μας, ενόψει των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε σήμερα (23/12) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε τις Φυλακές Κασσαβετείας, όπου τον υποδέχθηκε ν Διευθύντρια κ. Φούλα Σαμαρά, ενώ το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης και ο Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Κοσμάνος.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους κρατουμένους, μεταξύ άλλων, τους είπε ότι «Ο Χριστός είναι ο ταπεινός Θεός που έγινε άνθρωπος για εμάς. Γεννήθηκε και έγινε φυγάς, έγινε πρόσφυγας, έκανε θαύματα και ευεργέτησε. Έφθασε, τέλος, πάνω στο Σταυρό και εκεί μίλησε με ένα κατάδικο, ένα ληστή. Αυτός ο ληστής έκλεψε τον παράδεισο, μπήκε πρώτος στον Παράδεισο, γιατί ζήτησε συγγνώμη. Αυτός είναι ο Χριστός και είναι για σας η μοναδική σας ευκαιρία...». Στη συνέχεια, εκ μέρους του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος», βράβευσε δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Φυλακών, με χρηματικό έπαθλο και προσωπική ευλογία.

xristougenniatiki_episkepsi_stis_fylakes (1)xristougenniatiki_episkepsi_stis_fylakes (1)

Από τη μεριά του ο π. Θεόδωρος Μπατάκας συμβούλεψε τους κρατουμένους να έχουν αγάπη μεταξύ τους, «μη υπολογίζοντας τον άγραφο και βάναυσο και νόμο που υπάρχει στις φυλακές. Μόνο αν βιώσουν την μεταξύ τους αγάπη να περιμένουν και από την κοινωνία να τους αγκαλιάσει και να τους αποδεχθεί»

Ακολούθως ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε τις Δικαστικές Φυλακές Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου των Φυλακών. Ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τέσσερις μαθητές, με χρηματικό έπαθλο και προσωπικό δώρο, για την επιμέλειά τους.

xristougenniatiki_episkepsi_stis_fylakes (1)

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε, τέλος, το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου και προσέφερε στα παιδιά ατομικά εόρτια δέματα με είδη πρώτης ανάγκης.

Τα εόρτια δέματα, συνολικά 400, που προσέφερε σήμερα ο Σεβασμιώτατος στους κρατουμένους, ετοίμασαν οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και συσκεύασαν εθελοντές του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος»

xristougenniatiki_episkepsi_stis_fylakes (1)

Αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί το Γηροκομείο Βόλου, το Νοσοκομείο Βόλου, το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

από : Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.