Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως - Ιερός Ναός Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Σταυρουπόλεως.


Ενας μεγάλος λάκκος που γέμιζε συχνά με βρόχινα νερά και το θλιβερό γεγονός του πνιγμού μέσα σ' αυτά ενός παιδιού, έγιναν η αιτία να κτισθεί ο Ιερός. Ναός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά. Στην αρχή ένα προσκυνητάρι και μια ακοίμητη κανδήλα. Έπειτα ένα υπόστεγο και στην συνέχεια ένα παράπηγμα ήταν ο πρώτος χώρος λατρείας μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 1973 όταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Λεωνίδας με την υπ' αριθμόν 865/1973 πράξη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου διόρισε την πρώτη ερανική επιτροπή ανεγέρσεως και όρισε ο νέος Ιερός Ναός να τιμάται στην μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. Έτσι θεμελιώθηκε ένα μικρό υπόγειο για να λειτουργήσει ως ενοριακός Ιερός Ναός ενώ παράλληλα συνεχίζονταν η ανέγερση του υπόλοιπου Ιερού. Ναού. Μετά το 1974 άρχισαν εντατικότερα οι εργασίες του Ιερού. Ναού που ολοκληρώθηκαν το 1983. Στις 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Διονύσιος εγκαινίασε τον Ιερό Ναό ο οποίος είναι ρυθμού βυζαντινού στον τύπο του σταυροειδούς μετά τρούλου. Σήμερα συνεχίζεται η αγιογράφηση του. Έχει ένα εσωτερικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκτάριου Επισκόπου Πενταπόλεως.

http://www.naosagioulouka.gr/