Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Εκκλησίες του Κορυδαλλού (Άγιος Αρτέμιος).


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αρτεμίου είναι Τρισυπόστατος, αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελλάδας .

Τιμάται, ακόμα, η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και η Οσία Μακρίνα, αδερφή του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Ναός και η Κοινοβιακή Μοναστηριακή εγκατάσταση αποτελούν ιδιοκτησία - κατά ψιλή κυριότητα - της Ι. Μονής Ξηροποτάμου του Άθω. Την εδαφική έκταση αγόρασε το 1932, από τη χήρα του μεγαλοκτηματία Γεωργίου Παχύ, ο Ιερομόναχος Αρτέμιος Χαϊδούλης - Νοδαράκης (1883 - 1976), όταν ακόμα η περιοχή ήταν ακατοίκητη. Θεμελίωσε (το 1932) και, στη συνέχεια, αποπεράτωσε το Ναό ο ίδιος, το 1934. Τα θυρανοίξια έγιναν στις 21 Μαϊου 1935, και το 1941 χτίστηκε και το πρώτο από τα δύο Παρεκκλήσια, που είναι αφιερωμένα στους Αγίους Τεσσράκοντα και στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Το αρχονταρίκι της Μονής είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες εξαίρετης τέχνης από το ζωγράφο - αγιογράφο Βασίλη Κατσιβελάκη της Σχολής Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας. Φιλοτεχνήθηκαν το 1993.