Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων - Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αγίων Δούλων.


Η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αγίων Δούλων βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, σε απόσταση 30 χιλ. από την πόλη της Κέρκυρας. Στο χώρο της σημερινής Μονής υπήρχε μικρός ναός του 16ου αιώνος, αφιερωμένος στον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη. Ο ναός αυτός ανήκε στα όμορα χωριά Βαλανειό, Άγιοι Δούλοι και Ξανθάτες.
Από τις αρχές του αιώνα έζησε στην Μονή ο αείμνηστος γέροντας π. Θεόδουλος Κρασάκης († 3-1-1945). Ο π. Θεόδουλος ήταν από το Βαλανειό. Ήταν μία χαριτωμένη ιερατική μορφή. Ο θεός τον είχε προικίσει με το διορατικό χάρισμα. Υπήρξε ο κτίτορας του σημερινού Καθολικού της Μονής. Το Καθολικό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη. Είναι κατασκευασμένο κατά την παραδοσιακή Κερκυραϊκή ναοδομία.
Σύμφωνα με τη γραπτή επιθυμία εκφρασμένη στην διαθήκη του κτίτορος την επιμέλεια της Μονής, ελλείψει διαδόχου, ανελάμβανε ιερομόναχος από την Ι. Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας. Το 1945 διαδέχθηκε τον π. Θεόδουλο, ο π. Ανανίας Σάχας, ο οποίος παρέμεινε στη Μονή έως την τοποθέτησή του ως Ηγούμενος της Μονής Πλατυτέρας το έτος 1965. Τον π. Ανανία διαδέχθηκε ο ιεροπρεπής, αγαθός και πράος ιερομόναχος Σωσίπατρος Τσέπερης, ο οποίος καταγόταν από το χωριό των Αγραφών. Ο π. Σωσίπατρος παρέδωσε τη Μονή σε Γυναικεία Αδελφότητα.
Κατά το έτος 1977 εγκαταστάθηκε στη Μονή, η σημερινή Αδελφότητα υπό την πνευματική καθοδήγηση και συνδρομή του αοιδίμου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών Πολυκάρπου († 1984). Με την επίμονη εργασία των μοναζουσών (ασχολουμένων με την αγιογραφία, ιεροραπτική και την καλλιέργεια του ελαιώνα), η Μονή ανακαινίστηκε τόσο στα κτίσματα, όσο και στο ναό και στον περιβάλλοντα χώρο.
Η αγάπη του λαού της περιοχής αποτελεί στήριγμα και παρηγοριά στις δυσκολίες των αδελφών, οι οποίες στην άσκηση των μοναχικών αρετών προθέτουν την φιλανθρωπία και τη συμπάθεια σε όσους καταφεύγουν στις αυλές του Αγίου Δημητρίου και του πατρός Θεοδούλου, του «φροντιστού», των ψυχών προς τιμήν των Αγίων και δόξα του Παναγάθου Θεού. Η Ιερά Μονή εορτάζει στις 26 Οκτωβρίου μνήμη του Αγίου Δημητρίου.