Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος (κατά κόσμον Ευάγγελος) Πιστολής, γεννήθηκε το 1949 στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, όπου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της παλαιοφάτου Ριζαρείου Σχολής και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας είναι πτυχιούχος.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1972 και Πρεσβύτερος το 1976, ότε προεχειρίσθη και Αρχιμανδρίτης. Υπηρέτησε ως Διάκονος στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος ως Αρχιδιάκονος.

Από το 1976 και μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας, Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία και όλες τις Σχολές της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα υπηρέτησε ως Υπεύθυνος στον τομέα των Ιερατικών κλήσεων, πνευματικός και εξομολόγος της νεανικής προσπάθειας της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και Συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού της «Πειραϊκής Εκκλησίας».

Ίδρυσε το περιοδικό «Παλμοί της Θρησκευτικής Υπηρεσίας» της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο και διηύθυνε επί έτη. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Δια των ενεργειών και των κόπων του ανηγέρθησαν δύο Ι. Ναοί και το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Παμμ. Ταξιαρχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας εξελέγη και εχειροτονήθη το έτος 1995.

Εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Μεταμόρφωσις» (από 1.1.1996), ίδρυσε Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Σχολές Γονέων, Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις, δύο Εκθέσεις Χριστιανικού Βιβλίου, στελέχωσε με μοναχούς και μοναχές τα Μοναστήρια της Ι. Μητροπόλεως κ.λ.π.