Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο Σεβααμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων (κατά κόσμον Μιχαήλ) Καλαφάτης, εγεννήθη το έτος 1943 εις Πετροκέρασα Χαλκιδικής. Απεφοίτησεν εκ τής Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1967 και εκ τής Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου το έτος 1973. Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1970. Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Μονεμβασίας και Σπάρτης. Διετέλεσε Σχολάρχης εις το Εκκλησιαστικόν λύκειον Καβάλας, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Ιεροκήρυξ και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαριών Θάσου, την οποίαν εκ βάθρων ανήγειρε. Εδημοσίευσεν άρθρα και μελέτας. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου εξελέγη το έτος 1995.