Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου - Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκεών Θεσσαλονίκης


Στις 20.7.1981 τοποθετήθηκε προκατασκευασμένο παρεκκλήσιο διαστάσεων 3μ.x10μ. (30 τ.μ.) το οποίο και λειτουργήθηκε για μία οκταετία. Σ'αυτό το χρονικό διάστημα παραμερίστηκαν με πολλούς κόπους, πολλές δυσκολίες και στις 18 Ιανουαρίου του 1988 έγινε η θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού από τον Α΄ Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο, ο οποίος όρισε να συντιμώνται μαζί με τον 'Αγιο Βασίλειο και οι 'Αγιοι Ισαπόστολοι Βασιλείς Κωνσταντίνος και Ελένη.

Οκτώ χρόνια διήρκησε η ανέγερση του νέου Ιερού Ναού ο οποίος είναι κτισμένος στον τύπο της βασιλικής μετά τρούλλου.Αφού λειτούργησε επί επταετία στην κατακόμβη, σήμερα έχει εσωτερικά αποπερατωθεί και διαθέτει ένα εσωτερικό παρεκκλήσιο του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Διεύθυνση : Καραβαγγέλη-Δαβάκη, 56625, Συκιές, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα : 2310615300
Φαξ : 2310615300