Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Άγιος Ελευθέριος



Απολυτίκιο. Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον λόγον.

Ιερέων ποδήρει κατακοσμούμενος και αιμάτων τοις ρείθροις επισταζόμενος, τω Δεσπότη σου Χριστώ μάκαρ ανέδραμες, Ελευθέριε σοφέ, καθαιρέτα του Σατάν. Διό μη παύση πρεσβεύων, υπέρ των πίστει τιμώντων, την μακαρίαν σου άθλησιν.


Ιερά Μητρόπολις Περιστερίου
Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Περιστερίου

http://www.agioseleytherios.gr/agioseleytherios/index.php?pg=history






Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης



Ο σημερινός Ιερός Ναός θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα τον Α' σε οικόπεδο που χορηγήθηκε από το Γ'σώμα Στρατού με ενέργειες του προέδρου της Κοινότητας Σταυρουπόλεως μακαριστού Νικολάου Σκουλικάρη. Ο Ιερός Ναός εγκαινιάσθηκε στις 13 Απριλίου 1975, από τον Α΄ Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο, ο οποίος και ανύψωσε τον Ι.Ναό σε δεύτερη Μητροπολιτική έδρα και όρισε να συνεορτάζεται πανηγυρικά και η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Ιερός Ναός, που είναι όλος πετρόκτιστος και έχει στην πρόσοψή του ένα καμπαναριό, έχει ολοκληρωθεί ως προς την αγιογράφησή του, ενώ το εσωτερικό του κοσμούν, τα θαυμάσια μαρμαρόγλυπτα του αρχιερατικού θρόνου, του τέμπλου και του άμβωνα.