Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου)


Η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. το 326 η Αγία Ελένη πήγε στους Αγίους Τόπους να προσκυνήσει, και να ευχαριστήσει τον Κύριο για τους θριάμβους του γιου της. Πηγαίνοντας εκεί η Αγία Ελένη αρχίζει να αναζητά τον Τίμιο Σταυρό. Φτάνοντας στο Γολγοθά διατάζει να γκρεμιστεί ο ναός της Θεάς Αφροδίτης. Εκεί βρίσκουν τρεις σταυρούς, μη ξέροντας ποίος είναι ο Τίμιος Σταυρός ακούμπησε, ο επίσκοπος Ιεροσολύμων, μίας ευσεβέστατης νεκρής γυναίκας το σώμα της διαδοχικά και στους τρεις σταυρούς. Μόλις ακούμπησε η γυναίκα στον Τίμιο Σταυρό αναστήθηκε. Μαθεύτηκε γρήγορα το νέο και πλήθος κόσμου άρχισε να έρχεται για να προσκυνήσουν. Ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό και Σε μέρος ψηλό για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι. Ο Σταυρός είναι το όπλο όλων των χριστιανών κατά του διαβόλου.

Απολυτίκιο. Ήχος α’.
Σώσον Κύριε τον λαόν σου, και ευλόγησον την κληρονομίαν σου, νίκας τοις Βασιλεύσι, κατά βαρβάρων δωρούμενος, και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού σου πολίτευμα.
Κοντάκιον. Αυτόμελον Ήχος δ’.
Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ εκουσίως, τη επωνύμω σου καινή πολιτεία, τους οικτιρμούς σου δώρησαι, Χριστέ ο Θεός, Εύφρανον εν τη δυνάμει σου, τους πιστούς Βασιλείς ημών, νίκας χορηγών αυτοίς, κατά των πολεμίων, την συμμαχίαν έχοιεν την σην, όπλον ειρήνης, αήττητον τρόπαιον.

''Χαίροις ο Ζωηφόρος Σταυρός...