Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος στις πληγείσες περιοχές (24/8/२००९)



Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Αθηναγόρα Δικαιάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Κωστή Δήμτσα.

Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε αρχικώς τις περιοχές του Βαρνάβα, του Μαραθώνα,της Πεντέλης, όπου είχε συνάντηση και με την Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη και τους Μοναχούς της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Μάκρη, τον Νέο Βουτζά, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά και τη Σταμάτα. Συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και τις αρχές αλλά και τους κατοίκους δίνοντας σε όλους κουράγιο και δύναμη στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους. Σε δηλώσεις του φανερά συγκινημένος χαρακτήρισε τραγωδία την καταστροφή του φυσικού πλούτου των περιοχών και ζήτησε εθνική ομοψυχία. "Αυτές τις ώρες" είπε χαρακτηριστικά "πρέπει να είμαστε όλοι μια οικογένεια".

Ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παλόπουλο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, εξέφρασε την αγωνία του και τη συμπαράσταση του για τον πύρινο όλεθρο και την οδύνη των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, ενημερώνοντας τους για τη στήριξη της Εκκλησίας όπου καθίσταται αναγκαία και χρήσιμη.

Κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου η Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος "Αλληλεγγύη", ετέθη από το Σάββατο το απόγευμα, σε επιφυλακή και στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των αρμοδίων φορέων με γνώμονα την ανακούφιση των πυροπαθών. Άμεση προτεραιότητα η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας όσων έχουν ανάγκη σε στέγη, τρόφιμα καθώς και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί κ.λ.π.).

Από :http://www.ecclesia.gr/