Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου βρίσκεται στην περιοχή της παλιάς Αθηναϊκής συνοικίας της Βλασσαρούς, ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Θησείο.

Σύμφωνα με διάφορες παραδόσεις, στην τοποθεσία του σημερινού ναού υπήρχε εκκλησία από τους πρώτους κιόλας αιώνες του χριστιανισμού. Κατά τους αρχαιολόγους, ο πρώτος ιστορικός Ναός του αγ. Φιλίππου πρέπει να ήταν τρίκλιτη Βασιλική του 9ου μ.Χ. Αιώνα. Ο Ναός αυτός καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1827, και το 1833 ανεγέρθηκε ο δεύτερος κατά σειρά Ναός, ο οποίος με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού κατεδαφίστηκε το 1960. Στη θέση του ανεγέρθηκε ο σημερινός Ναός σύμφωνα με τα σχέδια της παλαιάς Βασιλικής.

Εντός του Ι. Ναού φυλάσσονται παλαιές εφέστιες εικόνες και ιερά σκεύη από βυζαντινά ναυδρια της γύρω περιοχής, που δεν υπάρχουν πια. Επίσης στην εκκλησία μας φυλάσσονται τεμάχια από τα Ι. Λείψανα των αγίων Αποστόλων Φιλίππου, Πέτρου και Θωμά και των αγίων Ευτυχίου, Μαρίνης και Ταρσιζίου.

Πήγη http://stavrodromi.wordpress.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82/