Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βλέπει στην καρδιά του ανθρώπου ενεργεί κι ανάλογα.


a2Πως γίνεται ο Θεός
να αποκαλύπτεται
σε ανθρώπους αμαρτωλούς
αλλά όχι και σε όλους
από αυτούς;
Υπάρχει άραγε κάποιο κριτήριο;

Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου
Απορία προκαλεί η πράξη του Κυρίου να συνομιλήσει με μία γυναίκα με άστατη ζωή και να της αποκαλύψει την μεσσιανική του ιδιότητα.

Πως γίνεται ο Θεός να αποκαλύπτεται σε ανθρώπους αμαρτωλούς αλλά όχι και σε όλους από αυτούς; Υπάρχει άραγε κάποιο κριτήριο;

Η ΤΙΜΙΑ ΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΥΡΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης  31 Μαΐου 2016  η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου (Αφθάρτου Χειρός) της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην πόλη του Άργους  και συγκεκριμένα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους.  Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο.

Λήξη Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Θεσσαλιώτιδος.

DSC08094 Custom 
Κείμενο: Βασιλική Γιαννουσά
  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή λήξης των Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου του νέου, στη Βουνένη.
  Γύρω στα 1200 παιδιά απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας την καθιερωμένη εκδρομή τους

Εκλογές για την ανάδειξη νέων Ηγουμενοσυμβούλων στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

 Την Τρίτη 31 Μαΐου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον ιδιαίτερο Γραμματέα του Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιο Κυρίτση, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και συμμετείχε στην εκλογή μελών Ηγουμενοσυμβούλων.

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (ΦΩΤΟ+Videos).

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Βασιλίδος των πόλεων, της Κωνσταντινουπόλεως, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας εχθές, Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και των συν αυτώ.

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Λουκά στο Χονγκ Κονγκ.

a1







Το θεμέλιο λίθο του ναού που βρίσκεται στο νέο Κέντρο Γεροντολογίας Δηλεσίου έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.


Το «θεμέλιο λίθο» του ιερού ναού προς τιμήν του αγίου Αθανασίου έθεσε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο εν λόγω ναός βρίσκεται στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Γεροντολογίας, ενός μεγάλου έργου που είναι «κόσμημα» για την περιοχή του Δηλεσίου Βοιωτίας και εκτείνεται σε μία έκταση 27 στρεμμάτων, ενώ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο (περίπου 4000 τ.μ. συνολικά), έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 68 συνανθρώπους μας.

Την Τετάρτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ.


(31/5/2016).

Συνέρχεται, από την Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Ιουνίου ε.έ., η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 159ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΚΒ΄Παύλεια: «Στη Μακεδονία του παλιού καιρού». Εκδήλωση λήξης του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως από το Γραφείο Νεότητας στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. (φωτο).

Την Κυριακή 29 Μαϊου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση των ΚΒ΄ Παυλείων, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας, με τίτλο «Στη Μακεδονία του παλιού καιρού» που αφορούσε την λήξη του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Πατριάρχης Μόσχας: ''Προσευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας'' (ΦΩΤΟ).

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 29 Μαϊου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, τον Μητροπολίτη Ριαζάν κ. Μάρκο και πλειάδα Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας.
η συνέχεια Εδώ

Πειραιώς: ''Επιτέλους να αντιμετωπιστεί το ψευδοπέτριο δόγμα του Βατικανού'' (ΒΙΝΤΕΟ).

Συνέντευξη στο Ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι TVR1 παραχώρησε για την Πανορθόδοξη ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
"Επιτέλους να αντιμετωπιστεί το ψευδοπέτριο δόγμα του Βατικανού" σχολίασε μεταξύ άλλων ενώ είπε ακόμη πως για να ήταν η Σύνοδος όντως Πανορθόδοξη θα έπρεπε να τεθεί το θέμα του πρώτου στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
η συνέχεια Εδώ

Ο εικονογραφικός τύπος της Πλατυτέρας των Ουρανών.


«Ή Πλατυτέρα των Ουρανών», ακρυλικά και πλαστικά χρώματα με σκόνες αγιογραφίας σε μουσαμά, 2016, έργο πρεσβυτέρας Μαρίας Τοτού
«Ή Πλατυτέρα των Ουρανών», ακρυλικά και πλαστικά χρώματα με σκόνες αγιογραφίας σε μουσαμά, 2016, έργο πρεσβυτέρας Μαρίας Τοτού
Το πρόσωπο της Θεοτόκου στην εικονογραφία δεν είναι αυτονομημένο (εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις, όπως ο εικονογραφικός τύπος «της  Δεομένης» και «της Σκέπης») αλλά σχετίζεται πάντοτε άμεσα με τον Θεάνθρωπο Υιό της. Η αλήθεια αυτή, στην Αγιογραφία, βεβαιώνεται από  την παράσταση της Πλατυτέρας.

Οι πλούσιες και ποικίλες δράσεις μιας ακριτικής Ενορίας.



Ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Πολυκάστρου, γνωστός μας ήδη από τις πολλαπλές του δράσεις στο Προσφυγικό, μιλάει στην "Πεμπτουσία" για τις παράλληλες και ποικίλες δράσεις της Ενορίας του

Την 1ην του μηνός Ιουνίου, Ἅγιος Ἰουστίνος ὁ Μάρτυρας ὁ Φιλόσοφος.

Ὁ «θαυμασιώτατος» Ἰουστίνος, κατὰ τὸν μαθητή του Τατιανό, ἐγεννήθηκε στὴ Φλαβία Νεάπολη τῆς Παλαιστίνης, στὶς ἀρχὲς τοῦ 2ου αἰῶνος μ.Χ., ἀπὸ γονεῖς Ἕλληνες εἰδωλολάτρες, τὸν Πρίσκο Βάκχιο, καὶ μητέρα, τῆς ὁποίας τὸ ὄνομα ἀγνοοῦμε. Ὁ Μεθόδιος Ὀλύμπου τὸν μνημονεύει ὡς ἄνδρα μὴ ἀπέχοντα πολὺ τῶν Ἀποστόλων οὔτε κατὰ τὸ χρόνο οὔτε κατὰ τὴν ἀρετή.

Την 1ην του μηνός Ιουνίου, Ὅσιος Ἀγαπητὸς ὁ Ἀνάργυρος καὶ Ἰαματικός.

Ὁ Ὅσιος Ἀγαπητὸς ἔζησε στὴ Ρωσία περὶ τὸν 11ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἀσκήτεψε στὴ Μεγάλη Λαύρα τοῦ Κιέβου στὰ χρόνια τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου ( 10 Ἰουλίου). Ὁ Ὅσιος πράγματι ἦταν ἀγαπητὸς στὸν Θεὸ καὶ ἔτσι τὸν ἀξίωσε τοῦ χαρίσματος τῆς θαυματουργίας. Ἡ φήμη του ἁπλώθηκε παντοῦ καὶ πλήθη πιστῶν ἔρχονταν στὸν Ὅσιο, γιὰ νὰ θεραπευθοῦν.

Την 1ην του μηνός Ιουνίου, Ὅσιος Διονύσιος ὁ Θαυματουργός τοῦ Γλουσέτσκ.

Ὁ Ὅσιος Διονύσιος, κατὰ κόσμον Δημήτριος, ἐγεννήθηκε, πιθανὸν τὸ 1362, στὰ προάστια τῆς πόλεως Βολογκντὰ τῆς Ρωσίας. Ἀπὸ μικρὴ ἡλικία ἀγαποῦσε τὸ μοναχικὸ βίο. Γιὰ τὸ λόγο αὐτὸ ἄφησε τὴν πατρικὴ οἰκία καὶ εἰσῆλθε, τὸ 1386/87, στὴ μονὴ Σπασοκαμένσκϊυ. Ἡγούμενος ἦταν ὁ Διονύσιος ὁ Ἕλλην, μετέπειτα Ἐπίσκοπος Ροστώβ ( 1425).

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΣΤΥΡΙΞΕ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

Για τους πολλούς, ένα πιάτο φαγητό είναι δεδομένο…
Για μερικούς απαραίτητο…

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.

Τό ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς μετά τόν μεθέορτο Ἑσπερινό, στόν ὁποῖο χοροστάτησε ὁ Σεβασμ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, πραγματοποιήθηκε ἡ πάνδημη λιτανεία τῆς ἱερᾶς Εἰκόνας τῆς ἁγίας Φωτεινῆς. Πλῆθος λαοῦ συμμετεῖχε στήν λιτανευτική πομπή, ἐνῶ πολλοί χριστιανοί περίμεναν με εὐλάβεια στίς ἄκρες τῶν δρόμων ἀναμένοντας τή διέλευση τῆς ἱερῆς πομπῆς.

H ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

1dsc_0001

Τό πρωΐ τῆς Κυριακῆς 29 Μαΐου, ὁ Ὄρθρος ἄρχισε στίς 7.00 π.μ. Στόν Ὄρθρο χοροστάτησε ὁ Σεβασμ. Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. Ἀλέξανδρος, ὁ ὁποῖος καί προέστη τῆς πολυαρχιερατικῆς θείας Λειτουργίας πού ἀκολούθησε.

Όταν το διαδίκτυο εισχωρεί απειλητικά στις συντροφικές σχέσεις (video).



Ο Δρ. Δημήτριος Καραγιάννης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Νυμφαίου (ΦΩΤΟ+Ηχητικό).

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο ιστορικό Νυμφαίο λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, όπου εορτάζει κάθε χρόνο και πανηγυρίζει τη Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Κυριακή της Σαμαρείτιδος και προέτρεψε το εκκλησίασμα να μιμηθούμε τη Σαμαρείτιδα και να συνομιλήσουμε με το Χριστό.

Οἱ ἀποφάσεις τῆς Ἱεραρχίας κατά τήν πρόσφατη Συνεδρίασή της.

Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου

Ὅπως εἶναι γνωστόν πρόσφατα (24 καί 25 Μαΐου) συνῆλθε ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί ἔλαβε ἀποφάσεις σχετικά μέ τά κείμενα τά ὁποῖα θά ὑπογραφοῦν ὕστερα ἀπό ἐνδεχόμενες διορθώσεις καί προσθῆκες ἀπό τήν Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας στήν Κρήτη τόν Ἰούνιο τρέχοντος ἔτους.

Διάκριση: Πνευματικά γυαλιά για τους χρήστες του διαδικτύου (video).



Ο π. Μπασὰμ Νασὶφ στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής.

Εγωϊσμός – Ταπεινωση.


b6Η αυτοεκτίμηση
που βλάπτει
την ψυχή…
Του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου
Προσέχετε τον εαυτό σας. Η πρόοδος στην πνευματική ζωή διακρίνεται με την ολοένα και περισσότερη συναίσθησι της μηδαμινότητός μας. Ενώ όσο αυξάνει η εκτίμησις του εαυτού μας σε κάτι, τόσο βαδίζουμε στην καταστροφή. Ο εχθρός θα το εκμεταλλευθή αυτό. Θα πλησιάση και θα επιχειρήση να πετάξη κανένα πετραδάκι στον δρόμο μας για να σκοντάψουμε. Μια ψυχή που δίνει στον εαυτό της αξία, μοιάζει με τον κόρακα του Αισώπου που ακούγοντας τις κολακείες της αλεπούς για την «ωραία» του φωνή, άνοιξε το στόμα και του έπεσε το τυρί…».

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Προδόμου Μακρυνού (ΦΩΤΟ).

Μέ κάθε μοναστηριακή κατάνυξη καί μεγαλοπρέπεια ἐπερατώθη ἡ πανήγυρις τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου Μακρυνοῦ τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως κατά τό διήμερον 24 καί 25 Μαΐου ἐ.ἔ. (ἑορτή Γ΄ εὑρέσεως τιμίας κεφαλῆς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου). Προσκεκλημένοι τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου ἡμῶν Μητροπολίτου Μεγάρων καί Σαλαμῖνος διά τήν ἀκολουθίαν τοῦ Ἑσπερινοῦ οἱ Ἀρχιερεῖς Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ χοροστατῶν καί οἱ Σεβ. Μητροπολίται Ζιχνῶν καί Νεροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Λευκάδος καί Ἰθάκης κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς κ.κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ, Τρίκκης καί Σταγῶν κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ καί ὁ σεπτός ποιμενάρχης μας κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

η συνέχεια Εδώ

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ.

Συνεχίσθηκαν την Κυριακή 29 του μηνός Μαΐου ε.ε. και ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπό τον τίτλο «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ», που διοργανώνονται κατ’ έτος από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, στον αύλειο χώρο του οποίου κυριαρχεί ο αδριάντας του μαρτυρικού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ του Παλαιολόγου.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής παρουσιάσε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής την δραματοποιημένη παράσταση «Η Άλωση της Πόλης και η πνευματική επιβίωση του Ελληνισμού». Πρόκειται για το μονόλογο μιας βενετσιάνας πριγκήπισσας που θαυμάζει τον βυζαντινό πολιτισμό, μία τραγωδία που ζωντανεύει τα γεγονότα της πολιορκίας, της άμυνας και της πτώσης της Πόλεως, και μια σύντομη περιδιάβαση στους επόμενους δύσκολους αιώνες των ηρώων και των νεομαρτύρων συνθέτουν το περιεχόμενό της.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΟΚΟΥ.

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό επισκέφθηκε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Δοκού Χαλκίδος, όπου συναντήθηκε με τους καλούς διδασκάλους και τους μαθητές του Σχολείου, αλλά και τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 20ου Νηπιαγωγείου Δοκού Χαλκίδος, επί παρουσία και των Εφημερίων της Ενορίας Δοκού π. Γεωργίου Μωραΐτη και π. Ευαγγέλου Πράγια.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΡΦΥΩΝ.

.
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Πεισώνα Διρφύων, όπου στο προαύλιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου έλαβε χώρα η Εορταστική Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων για το έτος 2015-2016, των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διρφύων.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 563 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ AΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ KAI BINTEO.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού) σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος διοργάνωσαν  εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως, που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 29η Μαΐου 2016  στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Την 31ην του μηνός Μαΐου, Ἅγιος Ἑρμείας ὁ Μάρτυρας.

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἑρμείας καταγόταν ἀπὸ τὰ Κόμανα τῆς Καππαδοκίας καὶ ἄθλησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Μάρκου Αὐρηλίου τοῦ Ἀντωνίνου (138 – 161 μ.Χ.). Ὑπηρετώντας ὡς στρατιώτης στὶς Ρωμαϊκὲς λεγεῶνες, κατὰ τὸ διωγμὸ ποὺ κινήθηκε τότε ἐναντίον τῶν Χριστιανῶν, διεβλήθη καὶ αὐτὸς ὡς Χριστιανός, συνελήφθη δὲ καὶ ὁδηγήθηκε ἐνώπιον τοῦ δούκα Σεβαστιανοῦ, ἐξαναγκαζόμενος νὰ θυσιάσει στὰ εἴδωλα.

Την 31ην του μηνός Μαΐου, Ἅγιος Φιλόσοφος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ Βόρις καὶ Νικόλαος οἱ Μάρτυρες.

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Φιλόσοφος (Νικολάγιεβιτς Ὀρνάτσκϊυ) ἔζησε τὸ 19ο καὶ 20ο αἰώνα μ.Χ. Τὸ 1885 τελείωσε τὴ θεολογικὴ ἀκαδημία τῆς Ἁγίας Πετρουπόλεως καὶ νυμφεύθηκε τὴν Ἑλένη Ζαοζέρκοϋ. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος καὶ ἐργάσθηκε ποιμαντικὰ ἀναπτύσσοντας ἕνα τεράστιο φιλανθρωπικὸ καὶ ἱεραποστολικὸ ἔργο.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Στη Σερβία η Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Σάββατο, 28 Μαϊου, 2016


Στη Σερβία ταξίδεψε η πρότυπη Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από 24-27/5, προσκεκλημένη της Ιεράς Επισκοπής Βρανίων, της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η Χορωδία - μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο - πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις, υπό τη δ/νση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και αποκομίζοντας το θερμό χειροκρότημα και τους επαίνους των ακροατών της. Η πρώτη εμφάνιση (24/5) πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βρανίων, σε εκδήλωση - αφιέρωμα στους Αγίους αυταδέλφους Ισαποστόλους και Φωτιστές των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο, παρουσία πολλών Κληρικών, των Αρχών της πόλης και μεγάλου φιλόμουσου κοινού.

Το κρυφό μήνυμα των οκτώ «Ευαγγελίων» μετά την Ανάσταση.



Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη 23/5/2016

Διανύοντας, αδελφοί μου, την περίοδο αμέσως μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, το «Χριστός Ανέστη» ακούγεται παντού. Την αναστάσιμη αυτή περίοδο η αγία μας Εκκλησία στον εορταστικό της κύκλο έθεσε, όχι τυχαία και θα ερμηνεύσουμε το γιατί, να διαβάζονται με μια σειρά τα εξής Ευαγγέλια:

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ.


Η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια  δεν κατακτώνται χωρίς θυσίες , ούτε και χαρίζονται από δήθεν συμμάχους και μάλιστα άλλης θεολογίας.
Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την υπογραφή των λεγομένων μνημονίων και την παράδοση της Πατρίδας μας αμαχητί στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, έρχονται τα γεγονότα και τα πρόσωπα της Άλωσης, να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα , να φωτίσουν τις διάνοιές μας και να μας διδάξουν ότι η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια  δεν κατακτώνται χωρίς θυσίες , ούτε και χαρίζονται από δήθεν συμμάχους και μάλιστα άλλης θεολογίας.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)/

Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε μέσα σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιάσονος Κεσέν.

η συνέχεια Εδώ