Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ.

Με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου τελέσθηκε η Δοξολογία για τα ελευθέρια της Έδεσσας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.
Προ της Δοξολογίας τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Αποστόλου Λουκά και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε
ο Ελλογιμώτατος κ. Αθανάσιος Χρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της απελευθερώσεως της Μακεδονίας τονίζοντας ιδιαίτερα την σπουδαιότητα της απελευθερώσεως της Έδεσσας, λόγω της δεσπόζουσας θέσης της στο εμπόριο και τον πολιτισμό σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Στον κατάμεστο Ιερό Ναό παρέστησαν ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Έδεσσας και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας και των φορέων της περιοχής. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης.

Μετά το πέρας της παρελάσεως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους των αρχών επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης υποδέχθηκε και ξενάγησε τον κ. Παυλόπουλο στους χώρους και τις κειμηλιοθήκες του Μητροπολιτικού οικήματος και τον δεξιώθηκε στην αίθουσα υποδοχής, όπου τον προσφώνησε και του προσέφερε αγιογραφημένο αντίγραφο της Παναγίας Ελεούσης, εφεστίου εικόνος του Επισκοπίου με αρχαιοπρεπή ποιητική αφιέρωση στο πρόσωπο του Προέδρου συντεθείσα από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο. Επίσης ο Σεβασμιώτατος προσέφερε και τον μουσικό ψηφιακό δίσκο «ΗΡΩΪΚΗ ΚΑΡΔΙΑ», πρωτότυπη έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατονταετίας από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα, καρπό εκτενούς έρευνας στην μουσική παράδοση της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος επέδειξε επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ιστορική σφραγίδα του Μητροπολίτου Βοδενών Στεφάνου Δανιηλίδη από το 1904, έτος της ενάρξεως της ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη, σημειώνοντας ότι υπήρξε επίσκοπος και παράλληλα ενεργός αγωνιστής του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο τις θερμές ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή και τους φιλόφρονες λόγους του, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον χορό των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως για την ψαλμωδία ύμνων κατά την έναρξη και το πέρας της υποδοχής σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό υποδοχής των ανωτάτων αρχόντων.