Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΔ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Πόλη της Χαλκίδος οι Εορταστικές Εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», τα οποία εδώ και 24 χρόνια έχουν καταστεί θεσμός ιερός και σεβάσμιος για την Τοπική μας Εκκλησία.


Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

 
Με προεξάρχοντα, λοιπόν, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της «Γιάτρισσας» από το Λουτράκι της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.


Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Γιάτρισσας», συνοδευομένη από τον Αρχιμ. Σωφρόνιο Μάγειρα – Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου και τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Βασιλόπουλο – Προϊστάμενο του ομωνύμου της Ι. Εικόνος Ναού στο Λουτράκι, όπου και φυλάσσεται ευλαβικά, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, απουσιάζοντα για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.


Στην πλατεία Ηρώων Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε καθηκόντως την Παναγία μας, αναφερθείς στην ονομασία της ως «Γιάτρισσας», ενώ κάλεσε όλους σε ενότητα στην κοινή Πίστη και ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στη συνέχεια η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, εψάλη η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2016 και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6.30 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ.


Οι Εκδηλώσεις των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, κάθε χρόνο σημαίνουν πνευματικό συναγερμό στην Πόλη μας, αλλά και ευρύτερα στην Ιερά Μητρόπολη, αφού ο Μητροπολιτικός μας Ναός αποτελεί το κέντρο της Λατρευτικής προσφοράς της Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος, μέσα από την καθημερινή επιτέλεση της Θείας Λειτουργίας, την τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την καθημερινή διακονία του θείου λόγου από έμπειρους και φωτισμένους ιεροκήρυκες, την τέλεση των Ακολουθιών του νυχθημέρου και την απόδοση των Ύμνων από έμπειρους και καταρτισμένους Ιεροψάλτες.


Όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν για όλους μας, σημαντικές δυνατότητες προσεγγίσεως στο γεγονός της Εκκλησίας, το οποίο σημαίνεται και κατεξοχήν φανερώνεται στα Ιερά Μυστήρια και την συνεχή προσευχή.