Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ


Την ερχομένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.


Κατ’ αυτήν την Κυριακή σε όλες τις Εκκλησίες μας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πρόκειται να τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των Κατηχητικών, ενώ πρόκειται να αναγνωσθεί και η υπ’ αριθμ. 92 Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποίας έχει ως ακολούθως:


«Χριστιανοί μου ευλογημένοι και τέκνα μου αγαπητά,
Με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού, αλλά και του σχολικού έτους, αρχίζουν και πάλι να λειτουργούν τα Κατηχητικά μας Σχολεία, οι γνωστές νεανικές ενοριακές συντροφιές.
Η τοπική μας Εκκλησία με στοργή προσκαλεί και πάλι τους νέους και τις νέες, τα παιδιά κάθε ηλικίας, να προσέλθουν στην Ενορία τους, προκειμένου να μαθητεύσουν στα ιερά γράμματα, τα οποία είναι όντως ικανά να καταστήσουν αληθινά σοφό τον άνθρωπο. Να τον βοηθήσουν να γνωρίσει όσο γίνεται καλύτερα τον αληθινό Θεό, τον Θεό της Εκκλησίας, η οποία είναι το σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Να ενταχθεί, ελεύθερα και αβίαστα, στην ενοριακή ζωή, την ζωή της χριστιανικής οικογένειας, της οικογένειας του Θεού.
Να μάθει να αγαπά και να σέβεται τον άλλο άνθρωπο, να συμμετέχει εγκάρδια και ειλικρινά στην χαρά και την θλίψη των άλλων.
Να αγαπήσει την ενάρετη ζωή και τον αγώνα και την πνευματική άσκηση, που απαιτούνται για την απόκτησή της.
Να σπουδάσει την αληθινή ελευθερία, τον αυτοσεβασμό και τον αλληλοσεβασμό.
Να συνειδητοποιήσει ότι είναι παιδί του Θεού, και ότι με το Βάπτισμά του, τη συμμετοχή του στα ιερά μυστήρια και την βίωση της αγάπης κοινωνεί με τον Θεό, ο Οποίος χαρίζει τη νίκη κατά του πικρού θανάτου και την είσοδό μας στην ζωή την άληκτη.
Όλα τα ανωτέρω προσφέρονται μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, μαζί με την διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, εξαιρετικών και ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα παιγνίδια, τις εκδρομές και τα προσκυνήματα, την εκκλησιαστική και την παραδοσιακή μουσική, τους διαγωνισμούς, τα άσματα και τους χορούς και άλλες δραστηριότητες.
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, και σας παρακαλούμε να γνωρίσετε αυτές τις ευλογημένες ευκαιρίες στα παιδιά και να τους συστήσετε να προσέλθουν στις φιλικές νεανικές συντροφιές της Εκκλησίας, με την βεβαιότητα ότι πολλά θα έχουν να ωφεληθούν.
Και όσοι είναι διστακτικοί, ας έλθουν να δουν και να γευθούν τη ζωή της Εκκλησίας, η οποία μεταμορφώνει και δεν παραμορφώνει τον άνθρωπο, κατά το «έρχου και ίδε» (Ιωάν. 1,46).
Πιστεύω πως όλοι μας κατανοούμε την ανάγκη να συμβάλουμε, ο καθένας από την θέση του, για την επιτυχία αυτής της θεάρεστης προσπάθειας. Ιδίως στην σημερινή εποχή.
Ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να είναι μαζί μας, βοηθός και αντιλήπτωρ, στην επιθυμία μας να εκτελέσουμε την εντολή Του: "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη...." (Ματθ. 28,19) και "βόσκε τα αρνία μου και ποίμαινε τα πρόβατά μου"! (Ιωάν. 21,15-17).
Εύχομαι να σας ανταποδώσει ο Κύριος τον μισθό της προσπαθείας που ο καθείς θα καταβάλει και διατελώ,
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Για το πρόγραμμα λειτουργίας των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά από τον Εφημέριο της Ενορίας τους, ενώ συντονιστής και υπεύθυνος όλης της ποιμαντικής φροντίδας των Κατηχητικών και των Νέων μας είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας, με συντονιστές, ανά Αρχιερατική Περιφέρεια, τους: Χαλκίδος: Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστο, Ψαχνών: Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Διρφύων: Πρεσβ. Εμμανουήλ Βιολάκη, Ιστιαίας: Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα, Κηρέως: Πρεσβ. Δημήτριο Πατεράκη, Λίμνης-Αγίας Άννης: Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Αιδηψού: Πρεσβ. Χρήστο Νγκέλα, Σκιάθου: Πρεσβ. Νικόλαο Σταματά, Σκοπέλου: Πρεσβ. Χρήστο Λιθαδιώτη και Πρεσβ. Ευάγγελο Κεχριώτη και Αλοννήσου: Αρχιμ. Λουκά Σταμέλο.