Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Λαοθάλασσα προσκυνητών στην πανήγυρη της Μονής Ξενιάς - Το όνειρο της αναστήλωσης λαμβάνει σάρκα και οστά (φωτο+ηχητικό βίντεο).

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016



Λαοθάλασσα προσκυνητών συνέρρευσε στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, στην μεγάλη Θεσσαλική πανήγυρη επί τη Αποδόσει της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η φετινή πανήγυρις συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης της Μονής, που ανέλαβε η Τοπική μας Εκκλησία, ένα όνειρο δεκαετιών, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1980.


Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, τον οποίο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος Κληρικών από την επαρχία Αλμυρού και όχι μόνο. Παρέστησαν η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην προσφώνησή του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τους δύο οικείους Ιεράρχες, κατεξοχήν τούτην την μεγάλη ημέρα, γιατί «το όνειρο τόσων ετών, το δικό σας και το δικό μας, των κατοίκων και των προσκυνητών, αλλά και της μοναστικής αδελφότητας αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις ατελέσφορες και ανούσιες υποσχέσεις, που ελάμβανε τα προηγούμενα χρόνια, σχετικά με το έργο της ανοικοδομήσεως και αναπαλαιώσεως της γκρεμισμένης Μονής, «υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων και τοπικών αρχόντων, ότι το έργο θα ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Όμως, επιτέλους καταλάβαμε την αλήθεια, ότι ένα τέτοιο εκκλησιαστικό έργο ποτέ δεν επρόκειτο να εντάξουν σε πρόγραμμα. Έτσι τολμούμε και ξεκινούμε το έργο με ίδιες δυνάμεις και σας αναγγέλλω με χαρά ότι μέσα σε ένα περίπου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η υποθεμελίωση του Μοναστηριού με σύγχρονα μέσα, απαραίτητη για την ασφαλή εξέλιξη των εργασιών. Ξεκινήσαμε με τα ελάχιστα, αλλά βασιζόμαστε στην πίστη ότι η Παναγιά θα βοηθήσει και θα συνδράμει, για να ισχύσει και πάλι αυτό που επαναλαμβάνω πολλάκις τα τελευταία χρόνια, ότι στην Εκκλησία τα έργα ξεκινούν χωρίς χρήματα και ολοκληρώνονται. Ενώ τα Κρατικά έργα ξεκινούν με χρήματα, πολλές φορές ξένα και ποτέ δεν ολοκληρώνονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα στον τόπο μας. Δυστυχώς, αυτό πληρώνουμε την εποχή της κρίσης...».

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στην απογοήτευση που έχει ενσκήψει στον λαό μας επ' εσχάτων. Απογοήτευση από την πνευματική και πολιτική ηγεσία, που πολλές φορές αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Τόνισε ότι η ελπίδα μας είναι πάντα ο Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος, η αγία μας Εκκλησία, που, παρά τα λάθη των στελεχών της, συνεχίζει το έργο της σωτηρίας του λαού της. Ο κ. Θεόκλητος συνεχάρη, τέλος, τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει την αποκατάσταση της Μονής και εξέφρασε την βεβαιότητά του για την ευόδωση του μεγαλεπήβολου έργου, με την βοήθεια και την χάρη της [Παναγίας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. κ.κ. Θεοκλήτου και Δαμασκηνού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.