Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Λαοθάλασσα προσκυνητών στην Λιτανεία της Παναγίας Νέας Ηρακλείτσης.


Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως στην Νέα Ηρακλείτσα, με τελευταία Λατρευτική Σύναξη τον μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, παρουσία χιλιάδων προσκυνητών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη της Παναμώμου Μητρός.

Το εσπέρας της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Χαριτόβρυτης Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και Αγίου Χαραλάμπους που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, στους κεντρικούς οδούς της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κάβαλας και με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και χιλιάδων πιστών προσκυνητών, με επικεφαλής τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καβάλας.
Στο μέσο της λιτανείας, στο λιμάνι της κωμοπόλεως και σε ειδική διαμορφωμένη εξέδρα του Δήμου Παγγαίου, τελέσθηκε Αρτοκλασία και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς τους πιστούς που είχαν κατακλύσει την περιοχή, εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στην τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιο για την συμμετοχή του στις λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρεακλείτσης, τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτη π. Θωμά Ανδρέου προϊστάμενο του Ιερού Προσκηνήματος, τις Αρχές του τόπου και πάντας για την στήριξη, την συμμετοχή καθώς και την παρουσία τους, ευχόμενος η Παναγία η Φανερωμένη, να μεσιτεύει για όλους, στον Τριαδικό Θεό και να μας αξιώσει και του χρόνου να Την πανηγυρίσουμε με την δέουσα λαμπρότητα και τιμή!

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Ακολουθία: