Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


105 0700
Πανηγυρικά εορτάστηκε κι εφέτος η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας.
Την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Παν/τοι Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Αθανάσιος Πέζος , οι Αιδέσ. Πρωτ/ροι π. Παντελεήμων Ρωμέσης, π. Νικόλαος Πολύζος και οι Αιδέσ. π. Ιωάννης Περαχωρίτης, π. Ιωάννης Ματζιαγρής, π. Πέτρος Τζέκος, π. Άγγελος Τσελώνης, π. Γεώργιος Παπαφίλης ως και οι διάκονοί του. Στο πλήθος των πιστών Χριστιανών, που από νωρίς συγκεντρώθηκε για να τιμήσουν την Κυρία Θεοτόκο και να προσκυνήσουν το θαυματουργό εικόνισμα Της και στην Αδελφότητα της Ι. Μονής, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής, αναφερόμενος στους ύμνους και στα τροπάρια, που είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας, τονίζοντας την   μεσιτική προς τον Υιό Της χάρη για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους.
105 0790

Την επομένη Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, πλαισιούμενος από τους Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ξυλοκάστρου - Τρικάλων και Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτ/ρο π. Αναστάσιο Κουτσούρη, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Γεώργιο Γεωργουλή εκ της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας, και τους Αιδεσ. π. Κων/νο Τσάτσαρη, π. Αλέξανδρο Κόκοτο – Σισμάνη. Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή στην οποία μακαρίζεται η Θεοτόκος ως Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τονίζοντας παράλληλα πως η τιμή στην Θεοτόκο μεταβαίνει προς τον Υιό Της. Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, που παρέστη συμπροσευχόμενος, και τους πιστούς της περιοχής, που ιδιαιτέρως τιμούν την Παναγία την «Φανερωμένη», η Παναγία να είναι σκέπη και βοηθός για τον καθένα ξεχωριστά και για την Πατρίδα μας ιδιαιτέρως.