Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ιερά Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των χαριτοβρύτων μαρτυρικών λειψάνων της Αγίας Ακυλίνης-Αγγελίνης.

Με την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και με Ιερά Αγρυπνία εορτάσθη η ανακομιδή των χαριτοβρύτων μαρτυρικών λειψάνων της Αγίας Ακυλίνης-Αγγελίνης.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις, οι οποίες τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης, τόπο στον οποίο ευρέθησαν με θαυμαστό τρόπο τα μαρτυρικά Λείψανα της Αγίας Ακυλίνης- Αγγελίνης, πραγματοποιήθηκαν  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στην Ιερά Αγρυπνία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο  Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, εφημέριοι των γειτονικών ενοριών καθώς και μοναχές της Ιεράς μας Μητροπόλεως και άλλων Εκκλησιαστικών επαρχιών.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την ομιλία του  αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της θαυμαστού ευρέσεως των Σεπτών Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνας-Αγγελίνας. Ενώ μεταξύ των άλλων τόνισε ότι είναι μεγάλη υπόθεσις να ζούμε αυτές τις ευλογημένες, ιστορικές και άγιες στιγμές, διότι ο Θεός μέσα από τέτοιου είδους θαυμαστά γεγονότα θέλει να μας προσφέρει την μαρτυρία της παρουσίας Του και να μας στηρίξει στους δύσκολους χρόνους που ζούμε, δίδοντας μας τα φωτεινά παραδείγματα των Αγίων. Είναι καθήκον μας με θάρρος και παρρησία να συνεχίζουμε τον πνευματικό μας αγώνα υπερασπιζόμενοι τα δίκαια του τόπου μας, την πνευματική μας αυτοτέλεια και την πίστη μας ακεραία.
 
Επισήμανε ότι η Όσσα με την χάρη των αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης και Ακυλίνης-Αγγελίνης εξελίσσεται σε κέντρο πνευματικής ακτινοβολίας, η οποία εκπέμπει φως Χρίστο, ομολογία Ορθοδόξου Πίστεως και προβολή Αγίων και φωτεινών παραδειγμάτων. Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε προς όλους η Αγία να είναι προστάτης, βοηθός αντιλήπτωρ και πηγή ιεράς εμπνεύσεως. Παράλληλα ευχήθηκε επί τη συμπληρώσει της πενταετούς Αρχιεπισκοπικής του θητείας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον υγεία και μακροημέρευση εις το προθιεραρχικό και πολυεύθυνο έργο του, το οποίο ευεργετεί την Εκκλησία και την πατρίδα μας.