Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Tην Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επισκέφτηκε το Σαββάτο 09/06/2012 η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου-Νικαίας.



Οι προσκυνητές από την ενορία του Αγίου Αντωνίου, με επικεφαλή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Τερκεσίδη, έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας στην Αίθουσα της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε σύντομά στην μακρόχρονη ιστορία της περιοχής του Λαγκαδά και της Μητροπόλεως, σε θέματα της επικαιρότητας και στα χρονικά της ευρέσεως των Σεπτών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Κυράννης και Ᾱκυλίνης-Αγγελίνης, τα οποία ευρέθησαν προσφάτως στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης.


Μετά το πέρας της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου τον λόγο πήρε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Τερκεσίδης, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την Αβραμιαία φιλοξενία του και του δώρισε ένα λεύκωμα με θέμα την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως.

Κατόπιν και μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου και προσκύνησαν την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισας, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, το μουσείο προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως καθώς και το προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης.Τέλος, επισκεσκέφτηκαν και τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας καθώς επίσης και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης.