Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

PDFΕκτύπωσηE-mail


Στις 10 και 11 Ιουνίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.
Το απόγευμα της 10ης Ιουνίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου ο οποίος και ομίλησε ενώ το πρωί της 11ης Ιουνίου στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.
Ανέφερε χαρακτηρίστηκα: «Ζητούμε πολλές φορές να δούμε θαύματα στην ζωή μας, και όντως γίνονται θαύματα τα οποία όμως πολλές φορές δεν τα καταλαβαίνουμε. Είναι φοβερό θαύμα να γίνει ένας καρκινοπαθείς καλά . Όμως δεν είναι μικρότερο θαύμα ένας άνθρωπος που ζει μακριά από την Αλήθεια της Εκκλησίας να φωτιστεί και να βγάλει τα καρκινώματα της ψυχής του με την μετάνοια καταθέτοντας τα μικρά ή και μεγάλα αμαρτήματά του στο πετραχήλι του ιερέα».
Πλήθος κόσμο κατέκλυσε την ιερά μονή ο οποίος προσήλθε για να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Λουκά. Αν και η Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά εόρτασε πριν από λίγες ημέρες (29 Μαΐου)την Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από την Κριμαία στο Μοναστήρι της Παναγίας με λατρευτικές εκδηλώσεις, πανηγύρισε τον άγιο και την ημέρα της Οσιακής Κοίμησής του (11 Ιουνίου).
Πολλοί νέοι άνθρωποι, νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Λουκά ο οποίος «σκανδαλωδώς» θαυματουργεί ιδιαιτέρως σε άτεκνα ζευγάρια αλλά και έγκυες γυναίκες θεραπεύοντας και παρηγορώντας. Ήδη έχουν πάρει το όνομα του Αγίου Λουκά δεκάδες παιδάκια λόγω της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου.
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός είναι το φωτεινό παράδειγμα για όλους τους χριστιανούς της εποχής μας δείχνοντας σε όλους τον δρόμο, της αυταπάρνησης, της υπομονής στις δυσκολίες, της ανιδιοτελούς προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, της προσευχής, της ανεξικακίας, της ταπείνωσης, της υπακοής, της ανόθευτης πίστεως στον Πανάγαθο Θεό και της εμπιστοσύνης στην Θεία Πρόνοιά Του.
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ήταν, είναι και θα είναι ο προστάτης των πονεμένων και των ασθενών προσφέροντας απλόχερα την χάρη που έλαβε από τον Κύριο δωρεάν, χωρίς να ζητά τίποτα παραπάνω  παρά μόνο την πίστη μας και την μετάνοιά μας.
Στην πανήγυρη μετείχε και ο νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Ευβοίας αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, ο οποίος κατάγεται από τη Βέροια.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας οι αρχιερείς έψαλν τα εγκώμια του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος