Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα αυθημερόν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και έλαβε μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα και τοις ονοματηρίοις του Επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
     Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πασών των Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος και συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μηητροπολίτες, Ιωάννης, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Ι. Μητρόπολη Γαλλίας, Θερμοπυλών Ιωάννης, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο εορτάζων Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Σαλώνων κ. Αντώνιος, συμπροσευχηθέντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος.

     Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας στο μέσο του Ι. Ναού εξετίθετο προς προσκύνηση αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας του «Άξιον Εστί», επί τούτο αφιχθέντος από το Άγιο Όρος, τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα προσεφώνησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος αφού του απηύθυνε τις εόρτιες ευχές του, απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού και της Αστυνομίας, και το πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του Επισκόπου σε μία Τοπική Εκκλησία, ως συμβόλου Ενότητος της καθόλου Εκκλησίας και ζήτησε τις προσευχές όλων για την ενίσχυση της Αρχιερατικής Διακονίας του εορτάζοντος Μητροπολίτου.
     Μακρά αναφορά έκανε, επίσης, στο πρόσωπο του ωσαύτως άγοντος τα Ονοματήριά Του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για τον θεόθεν επιστηριγμό του Οποίου ιδιαιτέρως ευχήθηκε.