Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κουρά του δοκίμου μοναχού Μιχαήλ στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου Ασκού.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη η κουρά του δόκιμου μοναχού Μιχαήλ στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου-Ασκού , το Σάββατο 09 Ιουνίου ε.έ

Στην συγκινητική τελετή, που ετελέσθη στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου την κουρά ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος και χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε στην ομιλία του την αξία του μοναχισμού στις μέρες μας, συνεχάρη τον Μοναχό Μιχαήλ που απεφάσισε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφιερώσει την ζωή του ολοκληρωτικά στον Θεό προτρέποντάς τον παράλληλα να μην παρασύρεται από του λογισμούς και τους πειρασμούς οι οποίοι είναι περισσότεροι στους μοναχούς.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα που πρέπει να καταβάλη ο μοναχός σε όλη του τη ζωή, ώστε να είναι το φώς που θα φωτίζει τους πιστούς, για να βρίσκουν το δρόμο της σωτηρίας τους, σε μια περίοδο όπου όλες οι αξίες, ηθικές και κοινωνικές, διέρχονται σοβαρότατη κρίση.