Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η Πανήγυρη της Αγίας Τριάδας στο εκκλησάκι του… Ολυμπιακού στον Κλεινοβό Καλαμπάκας.


Η Πανήγυρη της Αγίας Τριάδας στο εκκλησάκι του… Ολυμπιακού στον Κλεινοβό Καλαμπάκας
Η Πανήγυρη της Αγίας Τριάδας στο εκκλησάκι του… Ολυμπιακού στον Κλεινοβό Καλαμπάκας
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην τοποθεσία «Μπάλτα» Κλεινοβού Καλαμπάκας.
Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στο εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μέτρων για να λάβουν ευλογία και να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις.  Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των π. Γεωργίου Σαμαρά και Αποστόλου Βαϊου. Αμέσως μετά έγινε ακολούθησε αρτοκλασία και διαβάστηκε το ύψωμα της εορτής στο προαύλιο του Ναού.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες αλλά και σημαντικότερες για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς οι ετοιμασίες γίνονται αρκετό καιρό πριν και περιλαμβάνουν το μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητών το οποίο προέρχεται από τις σημαντικές προσφορές πιστών, αλλά και την προσωπική εργασία ανθρώπων οι οποίοι συνδράμουν για την πραγματοποίηση των θρησκευτικών εκδηλώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας χτίστηκε με δαπάνες της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων του Ολυμπιακού αλλά και κατοίκων του χωριού το έτος 1982 επί προεδρίας του Κώστα Μπαρμπή.