Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Εγκαινιάστηκαν από τον Μακαριώτατο οι ιδιόκτητες Κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών


PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2012 12:53
ST Τα εγκαίνια των σύγχρονων ιδιόκτητων Κατασκηνώσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής τελέστηκαν χθες το απόγευμα απο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιερέων της Ι.Α.Α., εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και πλήθους κόσμου που ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο και για την ονομαστική του εορτή.



Οι Κατασκηνώσεις βρίσκονται εντός των ορίων της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας. "Σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε τον Αγίο Ιερώνυμο και να εκφράσουμε τον αγάπη μας προς το πρόσωπο σας" είπε ο Σεβασμιώτατος ενώ χαρακτήρισε ένα σπουδαίο έργο τις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος ευχήθηκε οι Κατασκηνώσεις να γίνουν ένας χώρος ποιμαντικής λειτουργίας όλη τη χρόνια και όχι μόνο για λίγους μήνες. "Είναι ενα εργαλείο στα χέρια της Ι. Αρχιεπισκοπής και των Ενοριών της" ανέφερε. "Αυτό το έργο" συμπλήρωσε, "δεν ειναι του Αρχιεπισκόπου, είναι της Εκκλησίας" και ευχήθηκε να γίνει ένα καλό "γυμναστήριο" όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την πνευματική πρόοδο των ανθρώπων.
Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα γίνει μία προσπάθεια να δημιουργηθούν και πάλι πρότυπα, στο σχολείο, στην ιεροσύνη, στην πολιτική, στην οικογένεια. "Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση αυτόν τον καιρό", σημείωσε.

Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις ευχές τους για την ονομαστική του εορτή και ευχήθηκε αυτός ο τόπος να γίνει "τόπος συνεργασίας, κάτι που λείπει γενικότερα στην κοινωνία και στο χώρο της Εκκλησίας", προτρέποντας τους ιερείς να ενισχύσουν τη διενοριακή συνεργασία.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο "έτη πολλά" και πήραν την ευχή του.
φωτό: Χρ. Μπόνης / ΙΑΑ
1804382
1804398
SSA
1804402
1804410
1804424
1804426