Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο.



Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Ειρηνική Επίσκεψή που πραγματοποίησε ο ίδιος και η Συνοδεία του στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23 έως 30 Μαΐου 2012. Αναφέρθηκε στην εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου και των συνεργατών του και στην πολυπληθή και αθρόα προσέλευση του Ρωσικού πιστού Λαού στις Ιερές Ακολουθίες.
Τόνισε το θερμό κλίμα των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών, την συναντίληψη και συμπάθεια που επέδειξε η Ρωσική Εκκλησία προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό και εξήρε την προσφορά του ποσού των 18 εκατομμυρίων ρουβλιών εκ μέρους του Ρωσικού Ορθοδόξου Λαού, προς ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Διασκέψεις και Συνέδρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, κατόπιν προτάσεων της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στις 8 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα παρευρεθούν στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου