Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πρώτος Εορταζμός της Αγίας Άννης της Ερημίτιδος της Λαρισαίας και του Υίου Αυτής Ιωάννου, στη Λάρισα.



                Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε για πρώτη φορά στη Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου η πανίερος μνήμη της Οσίας Μητρός Άννης της Λαρισαίας ερημίτιδος και του υιού αυτής Ιωάννου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, παρουσία πολλών ιερέων, θαυμασίου χορού Ιεροψαλτών και πλήθους πιστών Χριστιανών.

                 Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τέλεσε την χειροτονία του νέου Διακόνου της τοπικής Εκκλησίας, Ιερολογιωτάτου πατρός Βασιλείου Σγούρη, ο οποίος είναι έγγαμος κληρικός, με μεγάλη προσφορά στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, έχει περατώσει τις θεολογικές του σπουδές και θα υπηρετήσει ως άμισθος Διάκονος στον Ιερό Ναό της πατρίδος του, στην Φαλάνη, πλησίον του πνευματικού του πατρός, π. Βασιλείου Σταύρου, έως την ημέρα της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του.
     Τον νέο Διάκονο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος  κ. Ιγνάτιος, επαινέσας αυτόν για τον έως τώρα ένθεο ζήλο του, την προκοπή του και την εργατικότητά του μέσα στην αγία Εκκλησία του Χριστού, ενώ του ευχήθηκε να ευδοκιμήσει μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου, να εργασθεί με προθυμία και υπευθυνότητα, ώστε να καταστεί Φως για τους ανθρώπους σε αυτήν την όντως σκοτεινή και άνυδρη πνευματικά εποχή.

  Στην συνέχεια τελέσθηκε η αρτοκλασία και το ύψωμα της εορταζομένης Οσίας, λιτανεύτηκε στο κέντρο του Ιερού Ναού η πρώτη ιστορημένη και αγιογραφημένη ιερά εικόνα της Οσίας Άννης, με σκηνές από την ερημική της ζωή και από την βάπτιση του υιού της Ιωάννου, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος εκήρυξε τον πανηγυρικό της ημέρας, παρουσιάζοντας τον συγκλονιστικό βίο της Λαρισαίας ασκήτριας, που στερήθηκε τα πάντα, για την αγάπη του Χριστού και τονίζοντας τα υψηλά νοήματα που κρύβει ο βίος της για τη δική μας σήμερα πνευματική τελείωση και προκοπή.